banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Korcula

Sbh Maxorata Resort

Spanje / Fuerteventura

Vertrekdatum: 07-10-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 501,-

stars Bekijk Reis

Malikia Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 11-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 888,-

stars Bekijk Reis

Xanadu Island

Turkije / Egeische Kust

Vertrekdatum: 25-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1240,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: stipreizen

Hotel Alpenkrone

Oostenrijk / Ski Amade - Salzburger Sportwelt

Vertrekdatum: 20-03-2021
Reisduur: 4 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 479,-

Bekijk Reis

Aladdin Beach Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 12-12-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 326,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

korculaAlgemene informatie Korcula

Korcula is een eiland behorende tot het land Kroatië, gelegen in de Adriatische Zee. Dit prachtig begroeide en dichtbeboste eiland wordt ook wel het ‘Zwarte Eiland’ genoemd. Velen zullen dit eiland ook herkennen als de geboorteplaats van de ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland biedt veel schitterende bouwwerken, helderblauwe water en romantische strandjes. Kortom echt een eiland waar u zeker een keer heen moet als u houdt van zon, zee en ontspanning. Bent u op zoek naar een heerlijke onbezorgde en welverdiende All Inclusive vakantie naar een prachtige bestemming, kijk dan eens op onze site naar het aanbod van vakanties op het eiland Korcula. Lekker All Inclusive genieten van een schitterende vakantie op een wonderschoon eiland, dat wil toch iedereen. Wacht dan ook niet langer, maar boek een mooie reis en ga heerlijk genieten met het hele gezin of met uw partner.

Geografie, natuur en klimaat

Het eiland Korcula is het grootste eiland van Kroatië en ligt aan de Zuidkust. De hoofdstad van dit eiland is de gelijknamige stad Korcula. Het eiland ligt in het Zuiden van de Adriatische zee, aan de Makarska Riviera. Wat de meeste toeristen naar dit eiland trekt is de schitterende natuur en de prachtige baaien met helderblauw water. Er zijn weinig zandstranden te vinden op het eiland, daarentegen zijn er wel veel kiezelstranden en die zijn ook erg mooi. Het eiland kent een middellands zeeklimaat, waardoor de zomers erg zwoel kunnen aanvoelen en de winters zacht zijn.

Cultuur en bezienswaardigheden

Wanneer u het eiland Korcula bezoekt, moet u ook zeker wat cultuur proeven. Er zijn op het eiland veel mooie bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Zo kunt u naar de hoofdstad van het eiland, het gelijknamige Korcula. Deze stad beschikt nog over stadsmuren uit de middeleeuwen en er zijn hier ook veel mooie dingen te doen en te zien. Bezoek bijvoorbeeld de St. Marcus Kathedraal aan het centrum plein in de stad. Hiernaast ligt de abdijplaats, waar u de schatkamer van St. Marcus kunt bezoeken. Naast deze prachtige plekken zijn er nog meerdere uitjes die u kunt doen, zo kunt u naar het stadmuseum, of een bezoek brengen aan het Marco Polohuis en er is ook een Gotisch paleis namelijk het Arneripaleis. Dit zijn echter enkele voorbeelden van mooie plekken die u kunt bezoeken in de stad Korcula. Naast de hoofdstad zin er nog meer leuke steden en dorpjes te vinden op het eiland. Zo zijn er bijvoorbeeld Racisce, een klein vissersdorpje en vergeet niet om de grootste plaats van het eiland te bezoeken, namelijk de stad Vela Luka. Kortom te veel aan mooie plaatsen op dit eiland. Ga er dus gewoon eens heen en ontdek zelf de mooiste plekjes.

Overige informatie Korcula

Boekt u een reis naar dit eiland, dan bent u verzekerd van een prachtige vakantie. Er zijn mooie All Inclusive hotels te vinden op het eiland en u kunt heerlijk genieten van de mooie cultuur, natuur en de bezienswaardigheden die er zijn. Zoekt u een beetje actie tijdens uw vakantie, dan kunt u uw hart ophalen, want er worden hier op het strand ook diverse watersporten aangeboden. Toch liever wandelen? Dan is de prachtige omgeving hier uitermate geschikt voor. Kortom jong en oud zullen zich hier zeker vermaken tijdens de vakantie. Wacht daarom niet en bekijk snel ons aanbod op de site.