banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Bestemming in Nederland
Vakanties in Overijssel

Jaz Aquamarine Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 16-06-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 655,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: tui dreizen

Foxhunter Park

Groot-brittannie / Zuidoost-engeland

Vertrekdatum: 12-09-2020
Reisduur: 3 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 332,-

Bekijk Reis

Zornitsa

Bulgarije / Zwarte Zee

Vertrekdatum: 22-09-2020
Reisduur: 8 dagen
dreizen

Prijs: v.a. € 415,-

stars Bekijk Reis

Hotel La Tana

Italie / Basilicata

Vertrekdatum: 08-09-2020
Reisduur: 3 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 485,-

Bekijk Reis

Lisdoonvarna Vakantiewoninge

Ierland / Zuid- En Zuidwest-ierland

Vertrekdatum: 28-10-2020
Reisduur: 3 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 299,-

Bekijk Reis

Informatie over regio

overijsselAlgemene informatie Overijssel

In het oosten van Nederland ligt de provincie Overijssel. De naam van de provincie wordt al sinds 1528 gebruikt. Voordat de provincie de naam Overijsel kreeg, sprak men van Overzicht. Overijssel is één van de twaalf provincies van Nederland. De provincie kent een hele mooie en bijzondere natuur en dat heeft voornamelijk te maken met de belangrijke rivieren in de provincie. De rivier de IJssel vormt in het zuidwesten van de provincie de natuurlijke scheiding met de provincie Gelderland. In het noorden grenst Overijssel aan Drenthe, in het noordoosten aan Nedersaksen, in het zuidoosten een Noordrijn-Westfalen en in het zuiden aan de provincie Gelderland. In Overijssel zijn meerder grote steden gelegen Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo, Kampen, Oldenzaal en de hoofdstad van de provincie Zwolle. In Overijssel kunnen toeristen genieten van een welverdiende vakantie. In verschillende plaatsen zijn campings, bungalows, vakantieparken en hotels te vinden. De populairste en wellicht de bekendste plaats in Overijssel voor een all inclusive vakantie is Almelo. In Almelo is namelijk het all inclusive paradijs Preston Palace gelegen. In de provincie kun je niet alleen genieten van een prachtige natuur, je kunt er ook genieten van leuke idyllische dorpjes, historische centra en platteland feesten. Overijssel is een geweldige vakantiebestemming binnen Nederland.

Geografie, natuur en klimaat Overijssel

Overijssel is gelegen in het oosten van Nederland. De provincie bestaat voornamelijk uit riviertjes en beken. De provincie Overijssel kun je indelen in vijf landstreken, namelijk de Kop van Overijssel, Vechtdal, IJsseldelta, Salland en Twente. Zwolle is de hoofdstad van Overijssel, terwijl Enschede de grootste stad is. Belangrijke rivieren die het landschap beheersen zijn: de IJssel, Zwarte Water, Overijsselse Vecht, Dinkel, Regge en Reest. Overijssel heeft een hele mooie natuur met zelfs twee Nationale parken. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De laatst genoemde is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Overijssel kent net als de rest van Nederland een gematigd zeeklimaat. De wintermaanden zijn koud met temperaturen die rond het vriespunt liggen, de zomermaanden zijn aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius. De neerslag in de provincie Overijssel valt vrij gelijkmatig over het hele jaar.

Cultuur en bezienswaardigheden Overijssel

De nuchterheid van de Overijsselaren is overal terug te vinden. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is het devies in Overijssel. Heel veel steden in Overijssel verkregen in de middeleeuwen stadsrechten, alleen de stad Hengelo had vroeger geen stadsrechten. In Overijssel zijn heel veel verschillende bezienswaardigheden te bewonderen. Van historische bouwwerken tot prachtige natuurgebieden. Veel toeristen komen naar Overijssel voor de mooie Nationale parken de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park Weerribben-Wieden en natuurlijk voor het Venetië van Nederland Giethoorn. In de provincie kunnen toeristen genieten van een welverdiende vakantie en dit gaat meestal gepaard met het bezichtigen van bezienswaardigheden.

Overige informatie Overijssel

In Overijssel zal iedere vakantieganger het naar zijn of haar zin hebben. De provincie heeft ongelooflijk veel te bieden. Vooral mensen die het drukke leven willen ontvluchten tijdens de vakantie kiezen vaak voor de rust van Overijssel. Langs de diverse rivieren in Overijssel zijn hele mooie en moderne campings gelegen, maar er zijn uiteraard ook hele comfortabele hotels. Het is zelfs mogelijk om bij meerdere hotels op basis van all inclusive te verblijven. Tijdens je vakantie in het mooie Overijssel kun je dan genieten van een onbezorgde vakantie. Bekijk het aanbod all inclusive vakanties naar Overijssel en boek direct!