banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Nieuwsberichten
Portugal

Populaire bestemmingen

Bekijk alle vakanties in Portugal
Vakanties in Portugal

Enotel Lido

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1134,-

stars Bekijk Reis

Pestana Royal Premium Ocean

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1039,-

stars Bekijk Reis

All inclusive Portugal vakanties

Portugal Vakantie

Portugal

Portugal voordelig vakantieland


Portugal ligt direct aan het populaire vakantieland Spanje en het is een land in het zuidwesten van Europa. Hoewel Portugal vast aan Spanje is gelegen heeft het een heel ander landschap dan dat van het buurland. Portugal heeft een 800 kilometer lange kust dat vlak is en vooral uit zand bestaat. Ondanks de invloed van de Atlantische Oceaan heeft Portugal een mediterraan klimaat. De temperatuur in Portugal is in de zomermaanden goed en kan zelfs oplopen tot extreem warm. Toerisme wordt steeds belangrijker voor de Portugese economie. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen naar het land toe voor een zonvakantie. Portugal is hierdoor een klein beetje afhankelijk geworden van de toeristen. Tot de Portugese Republiek behoren bovendien ook de eilandengroepen de Azoren en Madeira. De Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan, bestaande uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilanden. Madeira vormt samen met Porto Santo en Ilhas Desertas en de Ilhas Selvagens een archipel in de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van Portugal en direct de grootste stad van het land is Lissabon. Het noorden van het vasteland is een stuk frisser en vochtiger dan het zuiden. Het zuiden leent zich uitermate goed voor een all inclusive Portugal vakantie, want hier is het bijna het hele jaar door droog en zonnig.

Demografie Portugal


Het land is officieel genaamd Portugese Republiek maar het land staat vooral bekend als gewoon Portugal. Het enige buurland van Portugal is Spanje en samen met Spanje is Portugal in het zuidwesten van Europa gelegen. Portugal heeft ook prachtige eilanden namelijk de archipel de Azoren en het bloemen eiland Madeira, die beide in de Atlantische Oceaan zijn gelegen. Portugal is volledig gelegen aan de Atlantische Oceaan en dat maakt het een perfect land voor een zonvakantie. Portugal heeft maar liefst een 800 kilometer lange kustlijn. De populairste streek streek voor een Portugal vakantie is de Algarve. In deze streek vindt je prachtige zandstranden met steile rotswanden. In het binnenland zijn meerdere grote natuurlijke meren gelegen, waarvan het Alqueva stuwmeer het grootste meer is. Dit stuwmeer is ook het grootste stuwmeer van heel Europa. Het hoogste punt van de Portugese Republiek is gelegen op de Azoren en is de Ponta do Pico. De Azoren en Madeira hebben een vulkanische oorsprong en hebben een subtropisch klimaat.

Aantrekkelijk Portugal


Portugal is een aantrekkelijk land om er een vakantie door te brengen, het heeft een heerlijk klimaat, karakteristieke landeigenschappen en veel historische monumenten. Daarnaast is Portugal voor Europese begrippen een relatief goedkoop land. De vakantie accommodaties in Portugal verschillen nog al zo zijn er campings, bungalow parken, appartementen, villa’s, hotels, resorts en de Pousada’s. De meest toeristische streken van Portugal zijn de Algarve, Lissabon en Porto. De eilanden behorende bij Portugal zijn ook prachtig voor een Portugal vakantie en de eilandengroepen hebben enorm veel te bieden aan de toeristen die er komen. Portugal leent zich naast een zonvakantie ook uitstekend voor een fly drive vakantie. Dit is een vakantie waarbij je naast een vliegticket en een accommodatie of verschillende accommodaties ook een huurauto tot je beschikking krijgt om het aantrekkelijke Portugal te ontdekken. Ontdek ook het aantrekkelijke Portugal, het land met een prachtige natuur, cultuurschatten en oogverblindende zandstranden.

All inclusive Portugal


Voor een all inclusive vakantie is Portugal en dan voornamelijk de streek de Algarve uitstekend. De Algarve is het meest populaire gedeelte van Portugal waar ook de vele mooie hotels te vinden zijn voor een onbezorgde all inclusive vakantie. In dit prachtig vakantieland kun je ook uitstekend een combinatie vakantie houden. Eerst het hele land ontdekken met een fly drive vakantie en als afsluiter een all inclusive Portugal vakantie aan één van de mooie zandstranden in de Algarve. Geniet optimaal van het Portugese leven en zie met eigen ogen hoe gastvrij de Portugezen zijn voor alle toeristen. Boek vandaag nog een goedkope vliegvakantie naar het mooie Portugal!