banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Madeira

Hotel Golden Residence

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 12-09-2020
Reisduur: 4 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 440,-

Bekijk Reis

Hotel Four View Oasis

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 25-10-2020
Reisduur: 4 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 508,-

Bekijk Reis

Appartementen Four Views Oas

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 01-11-2020
Reisduur: 4 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 254,-

Bekijk Reis

Hotel Quinta Splendida Welln

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 07-09-2020
Reisduur: 4 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 383,-

Bekijk Reis

Hotel Baia Azul

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 10-01-2021
Reisduur: 4 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 279,-

Bekijk Reis

Aparthotel Imperatriz

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 07-09-2020
Reisduur: 3 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 289,-

Bekijk Reis

Hotel Pestana Carlton Madeir

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 14-09-2020
Reisduur: 5 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 428,-

Bekijk Reis

Hotel Porto Mare

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 10-01-2021
Reisduur: 4 dagen
dejongintra

Prijs: v.a. € 315,-

Bekijk Reis

Informatie over regio

hotel enotel lido madeiraAlgemene informatie Madeira

In de Atlantische Oceaan, op circa 700 kilometer ten westen van Afrika en duizend kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust ligt de archipel en autonome regio Madeira van Portugal. De archipel Madeira bestaat uit de eilanden Porto Santo en het zuidelijker gelegen Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens en natuurlijk het eiland Madeira. De hoofdstad van de archipel en tevens de grootste stad is Funchal. De populairste vakantiebestemming van de archipel is Madeira. Het eiland kent een zeer mild klimaat, de temperaturen liggen vrijwel altijd tussen de 15 en 23 graden Celsius. Het eiland is vooral geliefd bij wandelaars en natuurgenieters, want het eiland heeft een schitterende natuur met heel veel bossen en bergen. Ondanks dat Madeira een geliefde vakantiebestemming is, kent het eiland geen massatoerisme. In de natuur van Madeira groeien vele exotische bloemen en dat kenmerkt het land. Mede hierdoor wordt het eiland ook wel bloemeneiland genoemd. Op het eiland komt de Kanarie ook in het wild voor. Deze vogel leeft alleen op de Canarische Eilanden en Madeira in het wild. Het eiland is van oorsprong vulkanisch en er komt dan ook geen enkel inheems zoogdier voor. Madeira is een prachtige vakantiebestemming voor mensen die willen genieten van de natuur en de rust. Hier op het eiland kan het hele jaar door genoten worden van de prachtige natuur en het mooie landschap. De meeste toeristen die naar Madeira op vakantie gaan, zullen mooie wandeltochten maken of fietstochten door de mooie natuur. Doordat de kust van Madeira uit steile rotswanden bestaat en er vrijwel geen zandstranden aanwezig zijn is het nauwelijks mogelijk om op het eiland te genieten van een strandvakantie. Dit is mede één van de redenen waarom Madeira geen massatoerisme kent.

Geografie, natuur en klimaat Madeira

De archipel Madeira ligt in de Atlantische Oceaan. De archipel vormt een autonome regio binnen Portugal, terwijl het op ongeveer duizend kilometer afstand van de Portugese kust is gelegen. Het totale landoppervlakte van Madeira is 741 vierkante kilometer. De grootste en tevens de hoofdstad is Funchal. Het eiland kent een mild klimaat, waarbij de temperaturen vrijwel altijd tussen de 15 en 23 graden Celsius liggen. Het eiland heeft een uitgesproken natuur met enorm veel bossen en bergen. De kust van Madeira bestaat voornamelijk uit steile rotsen en er zijn nauwelijks zandstranden op het eiland te vinden. Een andere naam voor Madeira is Bloemeneiland en dit komt omdat er enorm veel exotische bloemen in het wild groeien. Mede hierdoor is Madeira een geliefde vakantiebestemming bij natuurgenieters en wandelaars. Door het milde klimaat is Madeira een vakantiebestemming waar het hele jaar door een vakantie naar toe geboekt kan worden.

Cultuur en bezienswaardigheden Madeira

Over het hele eiland zijn enorm veel kerken en kapellen te zien. Deze heeft het eiland te danken aan de kolonisten die vanaf de eerste vestiging het eiland vol hebben gebouwd met kerken en kapellen. Deze kerken en kapellen zijn gebouwd in Portugese stijl. Bij de cultuur van Madeira behoort ook de Madeira wijn en de espada, een lange zwarte vis die op heel veel manieren bereid wordt. De lokale bevolking op het eiland is enorm behulpzaam en vriendelijk. Het zijn traditionele bewoners die vasthouden aan gewoonten en tradities van hun voorouders. Op Madeira kennen ze twee belangrijke feestdagen, namelijk Festa do Vinho Madeira en Festa das Tosquias. Het eerste feest heeft betrekking op de Madeira wijn en het tweede feest heeft betrekking op het scheren van de schapen. Als je tijdens je Madeira vakantie een van deze twee feesten kunt mee maken dan is het een must do op Madeira. Verder heeft Madeira een buitengewoon mooie natuur en is het hele eiland één en al bezienswaardigheid.

Overige informatie Madeira

Funchal is de hoofdstad van Madeira en hier kunnen shopaholics hun hart ophalen. Er zijn hier talloze winkels te vinden en er kunnen mooie souvenirs gekocht worden. Van maandag tot en met zaterdag is er in Funchal ook de Mercado dos Lavradores, waar je groenten, vis, bloemen en fruit kunt kopen. Voor degenen die ook een avondje willen stappen zijn er in Funchal uiteenlopende gelegenheden te vinden. Sportliefhebbers kunnen op Madeira terecht voor verschillende watersporten, een balletje slaap op de golfbaan of een schitterende wandeling maken door de verbluffende natuur van het eiland. Madeira is een vakantiebestemming met enorm veel mogelijkheden. Ontdek het eiland zelf door er een vakantie naar toe te boeken.