banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Canarische Eilanden

Imperial Shams Abu Soma

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 02-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 489,-

stars Bekijk Reis

Melia Sunny Beach

Bulgarije / Zwarte Zeekust

Vertrekdatum: 01-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 520,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: stipreizen

Tac Premier En Spa

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 21-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 342,-

stars Bekijk Reis

Insula Resort En Spa

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 21-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 383,-

stars Bekijk Reis

Sealife Buket Beach

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 27-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 556,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

canarischeilandenAlgemene informatie Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De eilandengroep ligt ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De Canarische Eilanden vormt één van de zeventien autonome regio’s binnen het Spaanse Koninkrijk. De eilandengroep kent twee hoofdsteden, Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria. De archipel in de Atlantische Oceaan bestaat uit zeven eilanden, vier populaire vakantiebestemmingen en drie minder bekende eilanden. De populaire eilanden die behoren tot de Canarische Eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en Tenerife. De minder bekende eilanden maar net zo mooi zijn El Hierro, La Gomera en La Palma. De eilandengroep in de Atlantische Oceaan worden ook wel omschreven als de eilanden met de eeuwig lente. Het hele jaar door heeft de archipel een aangenaam klimaat, hierdoor is het mogelijk om het hele jaar door een all inclusive vakantie te boeken naar de Canarische Eilanden. De zeven eilanden zijn stuk voor stuk uniek. De eilanden verschillen namelijk enorm qua landschap en klimaat. De eilanden van de Canarische Eilanden zijn miljoenen jaren geleden ontstaan na een onderzeese vulkanische uitbarsting. De twee oudste eilanden zijn Fuerteventura en Lanzarote. Enkele vulkanen op de eilanden zijn nog actief, maar het is al jaren rustig. Door de vulkanische ondergrond zijn de Canarische Eilanden buitengewoon vruchtbaar en dit is voornamelijk te merken aan de uiteenlopende flora en fauna op de eilanden. Een vakantie naar een zon zeker gebied boeken? De Canarische Eilanden hebben enorm veel zonuren ener valt nauwelijks neerslag. Voor iedereen die een keer een andere Spanje vakantie wil beleven zijn de Canarische Eilanden aan te raden. Het is een ander stukje Spanje in de Atlantische Oceaan. Boek een all inclusive vakantie naar het eiland van je voorkeur en geniet van alles dat het eiland te bieden heeft voor een vakantie.

Geografie, natuur en klimaat Canarische Eilanden

De archipel in de Atlantische Oceaan bestaat uit zeven grote eilanden en zes kleinere eilanden. De Canarische Eilanden ligt op ongeveer honderd kilometer ten westen van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. De Canarische Eilanden hebben het uitstekende klimaat te danken aan de ideale ligging in de Atlantische Oceaan. Het klimaat dat heerst op de eilandengroep is een subtropisch klimaat waarbij geen seizoensveranderingen optreden. De temperatuur is vrijwel het hele jaar constant en er valt vrijwel geen neerslag. De oostelijke eilanden zijn woestijnachtig en de westelijke eilanden zijn iets vochtiger. Volgens de universiteit van Syracus heeft de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria het beste klimaat ter wereld. De temperaturen verschillen per eiland, maar ook op het zelfde eiland kan de temperatuur verschillen. Op het vakantie-eiland Gran Canaria is het zuiden namelijk een stuk warmer dan het noorden. Tijdens een all inclusive vakantie naar de eilanden zal een ieder zien hoe mooie de natuur is op de eilanden. Voor natuurliefhebbers is dit een geweldige vakantiebestemming, maar ook strandliefhebbers kunnen volop genieten op de Canarische Eilanden. De eilandengroep heeft de grootste biodiversiteit van de hele wereld. Er zijn in totaal 146 beschermde natuurgebieden gelegen op de eilanden, waaronder vier nationale parken.

Cultuur en bezienswaardigheden Canarische Eilanden

De oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden, nog voordat Spanje het inde vijftiende eeuw veroverde, waren de Guanchen. Toen Spanje de eilanden hadden verovert, en de eerste Spanjaarden zetten voet aan wal, woonden de meeste eilandbewoners nog in grotten, slechts een enkeling woonde in hutten. De Guanchen spraken met een gefloten taal, de Silbo. Deze historisch bijzonderheid wordt tot op de dag van vandaag op het eiland LA Gomera als levende traditie bewaard. De bevolking op de Canarische Eilanden zijn enorm gehecht aan tradities en hun ambachten. Ieder eiland heeft zijn eigen ambacht en hier zijn ze volkomen trots op. De Canarische Eilanden hebben niet echt historische bezienswaardigheden. Er zijn wel veel natuurlijke bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging. Op het eiland Gran Canaria kun je nog steeds zien hoe de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen hebben geleefd in de grotten. Op het eiland Tenerife wordt nog steeds een miniatuurvoorstelling gegeven over het leven van de Guanchen in Pueblo Chico in La Orotava. Elk eiland is uniek en dat maakt de Canarische Eilanden tot een veelzijdig vakantiebestemming. Alle eilanden hebben fraaie stranden waar optimaal genoten kan worden van een overheerlijke zonvakantie.

Overige informatie Canarische Eilanden

Een vakantie naar de Canarische Eilanden is iedereen aan te raden. De eilanden hebben buitengewoon veel te bieden en zo is er voor elk wat wils op de eilanden. De meeste toeristen komen naar de Canarische eilanden vanwege het uitstekende klimaat. Er komen steeds meer toeristen naar de archipel, omdat er steeds meer rechtstreekse vluchten naar de eilanden gaan en steeds meer mensen de Canarische Eilanden ontdekken als de ideale vakantiebestemming. Er zijn op de verschillende eilanden steeds meer accommodaties te vinden die te boeken zijn op basis van all inclusive. De populaire vakantieformule wordt op het eiland aangeboden in hotels, aparthotels, appartement complexen en bungalowparken. Bekijk direct het totale aanbod all inclusive vakanties naar de Canarische Eilanden.