banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Gran Canaria

Otium Family Eco Club

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 01-11-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 491,-

stars Bekijk Reis

Vista Sol Punta Cana Beach R

Domincaanse Republiek / Oostkust

Vertrekdatum: 04-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1239,-

stars Bekijk Reis

Hilton La Romana Resort

Domincaanse Republiek / Zuidkust

Vertrekdatum: 02-11-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1408,-

stars Bekijk Reis

Punta Cana Princess All Suit

Domincaanse Republiek / Oostkust

Vertrekdatum: 04-12-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1165,-

stars Bekijk Reis

Grand Bahia Principe Cayacoa

Domincaanse Republiek / Noordkust

Vertrekdatum: 24-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1270,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

Grand FarosAlgemene informatie Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot een van de populairste vakantiebestemmingen binnen Europa. Het eiland is een van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Gran Canaria behoort tot Spanje, maar het is gelegen op circa tweehonderd kilometer afstand van de Afrikaanse kust. Het Europese vasteland ligt op ongeveer 1.350 kilometer van Gran Canaria. Het eiland is vooral bekend vanwege de vele zonuren, want op het eiland schijnt vrijwel altijd de zon. Het hele jaar door kan je een all inclusive vakantie boeken naar Gran Canaria. Elk jaar komen er meer toeristen naar Gran Canaria en daardoor heeft het ook wel de stempel van massatoerisme gekregen. Ondanks dat het aantal toeristen blijft groeien zie je dit niet terug op het hele eiland. Het overgrote gedeelte van de toeristen trekt naar het warme zuiden om hier te genieten van zon, zee en strand. Maar als je het eiland gaat verkennen zal je snel merken dat de stempel van massatoerisme alleen geldt in het zuiden van het eiland. Het grote gros van alle toeristen komt voor de zon, zee en de prachtige stranden naar Gran Canaria, maar natuurlijk heeft het eiland heel veel meer te bieden. Het eiland heeft een schitterende natuur, bijzondere historische bezienswaardigheden en prachtige uitkijkpunten. Gran Canaria heeft alles te bieden voor een geweldige all inclusive vakantie. De geliefde badplaatsen op het eiland liggen allemaal in het warme zuiden. Populaire badplaatsen zijn Playa del Ingles, Maspalomas, Meloneras en Puerto Rico. Het noorden van Gran Canaria is minder toeristisch en dat heeft te maken met het feit dat de temperatuur in het noorden flink lager ligt. De hoofdstad Las Palma’s ligt in het noorden en er wordt gezegd door de universiteit van Syracuse dat de hoofdstad het beste klimaat ter wereld heeft. Al met al is Gran Canaria de ideale vakantiebestemming voor een all inclusive vakantie voor iedereen.

Geografie, natuur en klimaat Gran Canaria

In de Atlantische Oceaan op ongeveer 1.350 kilometer van het vasteland van Spanje ligt de eilandengroep de Canarische Eilanden. Gran Canaria is onderdeel van deze archipel. De kust van Afrika en de Westelijke Sahara ligt op ongeveer 200 kilometer afstand van Gran Canaria. De afgelopen jaren zijn de Canarische Eilanden razend populair geworden als vakantiebestemming. Dit heeft voor het grootste gedeelte te maken dat de eilanden het hele jaar door te bezoeken zijn voor een vakantie. De eilanden hebben een subtropisch klimaat en hierdoor is het vrijwel altijd lente op onder andere Gran Canaria. Het eiland kent door het klimaat warme droge zomermaanden en milde wintermaanden met aangename temperaturen. De eilanden van de archipel worden niet voor niets de eilanden met de eeuwige lente genoemd. Het verschil tussen noord en zuid op Gran Canaria is enorm groot. De universiteit van Syracuse heeft de stad Las Palmas op Gran Canaria aangewezen als de stad met het beste klimaat ter wereld. Las Palmas is tevens de hoofdstad van Gran Canaria. Doordat er een enorm verschil zit in het warme zuiden en het koeler noorden, trekken alle toeristen massaal naar het zuiden. Populaire badplaatsen in het zuiden zijn Playa del Ingles, Maspalomas, Meloneras en Puerto Rico.

Cultuur en bezienswaardigheden Gran Canaria

Het Canarische Eiland, Gran Canaria is een buitengewoon veelzijdige vakantiebestemming, maar ondanks dat het eiland behoort tot het Spaanse Koninkrijk is het anders dan op het vasteland van Spanje. Op het eiland in de Atlantische Oceaan zijn de mensen heel Zuid-Amerikaans en Caraïbisch georiënteerd. De invloeden van het Latijns-Amerika zijn vooral terug te zien bij belangrijke feesten zoals het carnaval. Het feest is een van de meest uitbundige feesten op het eiland en het doet een ieder denken aan het carnaval in Rio de Janeiro, Brazilië. Het Carnaval behoort tot de cultuur van het eiland. Naast een bijzondere cultuur heeft Gran Canaria ook een bijzondere maar historische bezienswaardigheden. Op het eiland zijn oude grotwoningen te vinden waarin de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria in hebben gewoond. Sommige grotwoningen doen nog steeds dienst uit als woning en er is zelfs een restaurant in een grot gebouwd. Het restaurant en de woningen in de grotten zijn te bezoeken als toerist. De oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria waren de Guanchen. Zij woonden in een ver verleden in de grotten. Verder zijn er op Gran Canaria prachtige natuurparken te vinden en schitterende valleien. In het binnenland tref je een geweldige natuur aan en aan de kust schitterende zandstranden. Voor jong en oud zijn er ook diverse attractieparken te bezoeken zoals het Krokodillenpark Los Corralillos, Palmitos Park , Aqualand en Holiday World.

Overige informatie Gran Canaria

Het hele jaar door is Gran Canaria een geliefde vakantiebestemming. In de wintermaanden trekt het eiland heel veel overwinteraars en winterzon aanbidders. De kans op neerslag is in de winterperiode wel groter maar de temperatuur op Gran Canaria zal altijd aangenaam zijn. Vooral als je in de wintermaanden in het warme zuiden verblijft zal je merken dat je gebakken zitten. Het noorden is iets koeler maar hierdoor ook groener. Tijdens een vakantie is een dagtocht naar het noorden of de hoofdstad Las Palmas een aanrader. Zo kun je zelf voelen wat het verschil is tussen het noorden en zuiden van Gran Canaria. Het zuiden van Gran Canaria staat boordevol met appartementen, bungalow parken, hotels en resorts. De bekende plaatsen in het zuiden zijn Maspalomas, Playa del Ingles en Meloneras. Elke kustplaats in Gran Canaria heeft wel een mooie goudgeel zandstrand waar heerlijk genoten kan worden van een heerlijke all inclusive vakantie. Gran Canaria heeft het allemaal je kunt er heerlijk genieten van strandvakantie of je kunt de hort op gaan.