banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Mallorca

Allsun Lago Playa Park

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 30-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 460,-

stars Bekijk Reis

Club Cala Romani

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 06-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 259,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: stipreizen

Allsun Eden Alcudia

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 30-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 448,-

stars Bekijk Reis

Hsm Club Torre Blanca

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 29-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 410,-

stars Bekijk Reis

Allsun Estrella Coral De Mar

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 28-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 577,-

stars Bekijk Reis

Allsun Orient Beach

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 26-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 419,-

stars Bekijk Reis

Globales America

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 06-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 325,-

stars Bekijk Reis

Allsun Borneo

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 30-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 556,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

mallorcaAlgemene informatie Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Het eiland kenmerkt zich door de vele levendige kustplaatsen aan de goudgele zandstranden en de geweldige hoofdstad Palma de Mallorca. Al jaren is Mallorca één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Spanje. Het is de ideale uitvalsbasis voor een strandvakantie. Mallorca heeft kilometerslange zandstranden, helder zeewater en een subtropisch klimaat, dit zijn de perfecte ingrediënten voor een all inclusive vakantie. Mallorca is behoort tot het Spaanse Koninkrijk en het is gelegen voor de oostkust van het Spaanse vasteland. Het eiland telt ruim tachtig stranden waar een ieder heerlijk kan genieten van de zon en de zee. Het mooiste strand van het eiland is te vinden bij de kustplaats Cala Millor. Mallorca is razend populair als vakantiebestemming bij Nederlandse toeristen en dat heeft ten eerste te maken met het aangename klimaat en ten tweede dat het eiland op relatief korte afstand van Nederland is gelegen. Vliegen naar Mallorca duurt ongeveer een twee uur. Het eiland heeft de reputatie van nachtenlang doorhalen en de hele dag zonnebaden op één van de stranden, maar Mallorca heeft heel veel meer te bieden dan het beeld dat de meeste mensen hebben van het eiland. De kustplaatsen El Arenal en Palma de Mallorca worden iedere zomer overspoeld door jongeren die de hele nacht doorhalen en overdag de roes uitslapen op het strand. Mijd je echter deze plaatsen dan zal je een heel ander Mallorca aantreffen. Het eiland staat namelijk ook bol van de cultuur, natuur en vooral de rust, het ligt er maar net aan naar welk deel van het eiland je verblijft tijdens je all inclusive vakantie. Als je echt een vakantie wilt beleven met alleen maar zon, zee en strand dan is een vakantie naar Mallorca het meest ideaal. Boek vandaag nog uw Mallorca all inclusive vakantie.

Geografie, natuur en klimaat Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca behoort tot de archipel de Balearen. Mallorca is gelegen in het westelijke deel van de Middellandse Zee en het is het grootste eiland van de archipel. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 3.625 vierkante kilometer. Het eiland is 100 kilometer lang en ruim 70 kilometer breed. Het eiland kent veel verschillende landschappen en dat maakt Mallorca ook tot een ideale vakantiebestemming voor toeristen die willen genieten van de natuur. Het hoogste punt op het eiland is de Puig Major met zijn 1.445 meter hoogte. Het landschap van Mallorca is overwegend bergachtig en in het noorden van het eiland zijn vooral grote rotsformaties te vinden. De baaien en de kilometerslange zandstranden zijn in het zuiden van het eiland te vinden. Mallorca kent een mediterraan klimaat. De bergketen op het eiland zorgt ervoor dat het in de winter niet te koel wordt, terwijl deze in de zomer zorgt voor een frisse zeebries. De meeste neerslag valt in de maanden november, maart en april. De temperatuur stijgt in de zomermaanden tot 35 graden, ideaal voor een zonvakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden

De bevolking op Mallorca is voor het grootste gedeelte Rooms-Katholiek. Dat is vooral te zien aan de enorme hoeveelheid kerken en kathedralen, maar ook aan de vele religieuze feesten en festivals met een Rooms-Katholieke insteek. Op het eiland spreekt men Mallorquin, een Catalaans dialect en het Castiliaans Spaans. Naast de landelijke Spaanse feestdagen zijn er nog heel veel andere feesten en festivals op het eiland te beleven. De meeste feesten en festivals zijn per streek verbonden. Wat absoluut ook hoort bij de cultuur van de Spanjaarden op het eiland is het houden van een siësta. Mallorca heeft heel veel bezienswaardigheden. Aan te bevelen bezienswaardigheden op het eiland zijn de Basiliek en klooster San Fransiscus, de Druipsteengrotten en het kasteel Bellver. Op sommige plekken is het ook aan te raden om te gaan snorkelen, informeer hier bij je accommodatie over.

Overige informatie Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca heeft voor elk wat wils. Jong en oud kan op het eiland genieten van een heerlijke onbezorgde vakantie. Wist je dat Mallorca het eerste eiland is waar de all inclusive formule opdook. Tegenwoordig zijn de all inclusive resorts niet meer weg te denken in de vakantiesector en ook op Mallorca zijn heel veel accommodaties te boeken die de populaire formule aanbieden. Boek vandaag nog een all inclusive vakantie naar het altijd mooie Mallorca en geniet van zon, zee en strand in een onbezorgde sfeer.