egeische kustAlgemene informatie Egeïsche Kust

De Egeïsche Kust van Turkije wordt ook wel de ‘klassieke kust’ genoemd. Het is in rap tempo één van de populairste regio’s van Turkije geworden en dat komt omdat de Egeïsche Kust werkelijk alles te bieden heeft. De zee in deze regio van Turkije is diepblauw, het heeft lange uitgerekte stranden, mooie rotspartijen en een groen achterlandschap. De Egeïsche Kust kenmerkt zich vooral door de vele mooie baaien en de prachtige natuur. Langs de kust van deze regio liggen enkele zeer bekende badplaatsen waar een ieder heerlijk kan genieten van een onbezorgde vakantie op basis van de geliefde all inclusive formule. De badplaatsen langs de Egeïsche kust zijn onder andere Marmaris, Fethiye, Bodrum en Oludeniz. De grootste stad in deze regio is Izmir, vroeger ook wel bekend als Smyrna. Deze stad is in 1922 volledig verwoest tijdens een poging van Atatürk om de stad van de Grieken af te pakken. Langs de Egeïsche Kust zijn heel veel Hellenistische bouwwerken te bewonderen want deze hebben de Grieken hier gebouwd tijdens de Griekse bezetting. Aan de Egeïsche Kust kun je net als in Griekenland volledig witte dorpjes zien, echte aanraders langs de Egeïsche Kust zijn de oude vissersdorpjes. De regio bevindt zich in het westen van Turkije en wordt vooral aangedaan door toeristen die willen genieten van de prachtige stranden. Het landschap van de Egeïsche Kust is voornamelijk vlak maar het achterlandschap wordt gekenmerkt door immens hoge bergen. Deze regio van Turkije heeft een uitermate geschikt klimaat voor een zonvakantie, en dat komt omdat het warme zomermaanden kent en milde wintermaanden. De Egeïsche Kust is de ideale vakantiebestemming voor jong en oud om te genieten van een all inclusive vakantie.

Geografie, natuur en klimaat Egeïsche Kust

In het westen van Turkije is de Egeïsche Kust gelegen. Deze regio heeft deze benaming omdat het grenst aan de Egeïsche Zee. Het is één van de mooiste regio’s van Turkije en dat is tevens de reden waarom de regio razend populair is voor een all inclusive Turkije vakantie. Deze regio heeft daadwerkelijk alles te bieden, het heeft historische steden zoals Efeze, maar je vindt er ook bruisende badplaatsen zoals Marmaris, Bodrum, Turgutreis en Torba. De natuur van de Egeïsche Kust is ronduit prachtig. De regio is voornamelijk vlak maar het achterlandschap is groen en bergachtig. In dit gebied kom je vooral olijfgaarden en naaldwouden tegen en in de Egeïsche Zee zwemmen onder andere dolfijnen. Deze regio van Turkije heeft te maken met het Middellandse Zeeklimaat, hierdoor zijn de winters vrij mild en de zomers extreem warm. De beste reisperiode voor de Egeïsche Kust is in het voor- en naseizoen. De temperatuur kan in de maanden juli en augustus met gemak oplopen tot 40 graden Celsius. Mede hierdoor is de Egeïsche Kust een ideale bestemming voor een strandvakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden Egeïsche Kust

Een vakantie boeken naar de Egeïsche Kust is een ieder aan te raden die van cultuur en bezienswaardigheden houdt. In deze regio heb je naast een prachtige natuur en bruisende badplaatsen, ook heel veel historische steden en authentieke vissersdorpjes. Een must see tijdens een vakantie in de regio Egeïsche Kust is de historische stad Efeze. In deze stad is een van de best bewaarde steden uit de oudheid. Andere steden van de Egeïsche Kust die absoluut de moeite waard zijn voor een bezoek zijn Bitez en Bodrum. Bodrum heeft prachtige bezienswaardigheden, zoals de Fundamenten van het Mausoleum van Halikarnassos en de Stadswallen uit de tijd van Alexander de Grote. Zoals je kunt lezen is de Egeïsche Kust een ideale vakantiebestemming voor cultuurminnaars. Eigenlijk is in elke badplaatsen in de Egeïsche Kust wel een bezienswaardigheid te bewonderen. Geniet van al het moois dat deze regio te bieden heeft voor een geweldige vakantie.

Overige informatie Egeïsche Kust

De Egeïsche Kust van Turkije is het adres waar iedereen kan genieten van een heerlijke vakantie. Het heeft voor elk wat wils, jong en oud, iedereen kan aan de Egeïsche Kust genieten van een welverdiende vakantie. In deze regio kan je lekker actief bezig zijn in de natuur, door te gaan zwemmen, surfen, duiken of een heerlijke wandeling te maken door het groene achterlandschap. Ben je meer cultureel ingesteld dan kun je terecht in steden zoals Efeze en Bodrum. Maar wil je tijdens je vakantie genieten van de mooiste zandstranden dan ben je helemaal aan de Egeïsche Kust aan het juiste adres. De prachtige stranden van deze regio zijn de voornaamste reden waarom mensen een vakantie hierna toe boeken. In de badplaatsen Bodrum, Gumbet, torba, Turgureis, Bitez en Içmeler zijn geweldig mooie all inclusive accommodaties te boeken waar een ieder zal genieten van een welverdiende onbezorgde vakantie. Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je kunt winkelen, cultuur vindt en tot in de late uurtjes uit kunt gaan? Zoek, vergelijk en boek een all inclusive vakantie naar deze schitterende regio van Turkije.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.