banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken

All inclusive Izmir vakanties

Izmir

In het westen van Turkije is de stad Izmir gelegen. Izmir is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt aan de Egeïsche Zee, de Golf van Izmir. Istanbul heeft de belangrijkste haven van Turkije, maar daarna komt die van deze geweldig mooie stad. De stad is al eeuwen oud, maar door de verwoestingen tijdens de Eerste Wereldoorlog, aardbevingen en de grote stadsbrand in 1922 is van de oude stad weinig bewaard gebleven. Toch is Izmir een geweldig vakantiebestemming met prachtige hotels en resorts waar een ieder heerlijk tot rust kan komen. Izmir is het hele jaar door een drukke metropool en helemaal tijdens het internationale kunstfestival wat elke zomer plaats vindt in de maanden juni en juli. Jaarlijks word Izmir door duizenden vakantiegangers aangedaan voor een geweldige zomervakantie op basis van de populaire all inclusive formule.


Metropool in het westen van Turkije


Izmir is een geweldige stad en niet alleen voor het vieren van een zonvakantie. Ook als je een stedentrip wilt maken is Izmir een aanrader. Het is een drukke metropool in het westen van het land en hierdoor is er elke dag meer dan genoeg te beleven en te doen in de stad Izmir. Verken de prachtige stad waar zowel het hedendaagse moderne gecombineerd wordt met het eeuwen oude. Steeds meer toeristen ontdekken de metropool Izmir als vakantiebestemming of stedentrip bestemming. In de nabije omgeving zijn prachtige bezienswaardigheden gelegen en ook in de stad zelf vindt je bijzondere bezienswaardigheden ondanks de verwoestende brand, aardbeving en de Eerste wereld oorlog. Geniet van de prachtige zandstranden van Izmir en hiermee van uw all inclusive vakantie Izmir.


Klimaat Izmir


De stad Izmir is gelegen aan de Egeïsche Zee en kent hierdoor een Mediterraan klimaat. In de haven kent men een ander soort klimaat en dat is het Middellands Zee klimaat. Dit zorgt voor warme zomers met een verkoelende zeebries. Hierdoor is het in en rond om de haven in de zomermaanden goed uit te ouden tijdens een all inclusive vakantie naar Izmir. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in de stad rond de 28 graden Celsius. Met dagelijks gemiddeld 12 zonuren. In de wintermaanden ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 11 en 16 graden Celsius, met enige kans op neerslag. Izmir is ook ideaal voor een all inclusive vakantie tijdens het voor of naseizoen. In deze seizoenen is de temperatuur zeer aangenaam.


Bezienswaardigheden Izmir


Izmir is door meerdere verwoestingen niet meer intact zoals het eeuwen geleden eruit zag. Door de Eerste Wereldoorlog, een zware aardbeving en de grote brand in 1922 door opstanden is maar liefst 70 procent van de stad verwoest. Ondanks de zware verwoestingen zijn er gelukkig een aantal bezienswaardigheden bewaard gebleven. Zoals

  • Archeologisch museum

  • Klokkentoren van Konak

  • Konakmoskee

  • Oude agora

  • Tempel van Artemis

  • Atatürkmuseum


Ook in de directe omgeving van de stad zijn no mooie ruïnesteden gelegen welke stuk voor stuk een bezichtiging waard zijn. De steden waar wij het over hebben zijn Efez, Sardis, Priëne, Milete en Pergamon. Boek vandaag nog een fantastische all inclusive Izmir vakantie en geniet van al het moois dat deze metropool te bieden heeft.
Vakanties in Izmir

Casa Blanca

Turkije / Lycische Kust

Vertrekdatum: 18-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 572,-

stars Bekijk Reis

Grand Bahia Principe Turques

Domincaanse Republiek / Oostkust

Vertrekdatum: 01-12-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1105,-

stars Bekijk Reis

Green Nature Resort En Spa

Turkije / Lycische Kust

Vertrekdatum: 27-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 492,-

stars Bekijk Reis

Catalonia Royal Bavaro

Domincaanse Republiek / Oostkust

Vertrekdatum: 02-11-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1231,-

stars Bekijk Reis

Pickalbatros Royal Albatros

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 03-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 680,-

stars Bekijk Reis