Iberostar Sunny BeachAlgemene informatie Sunny Beach

Sunny Beach is gelegen aan de Zwarte Zee in Bulgarije. De badplaats is de grootste en bekendste badplaats van Bulgarije. De afgelopen jaren is Sunny Beach uitgegroeid tot een razend populaire vakantiebestemming. Het aantal toeristen in de badplaats groeit nog ieder jaar, maar ondanks de vele toeristen doet Sunny Beach niet druk aan. In Nederland is Sunny Beach ook wel bekend als zonnestrand en in Bulgarije luistert de regio aan de Zwarte Zee ook wel naar Slânchev Bryag. De populaire badplaats ligt in het oosten van Bulgarije op circa 35 kilometer afstand van de stad Burgas. Ondanks dat Sunny Beach op geen enkele mogelijkheid onderdoet voor bijvoorbeeld de Spaanse Costa’s, is het veel minder druk op het prachtige zandstrand. In de geliefde badplaats is alles aanwezig voor een geweldige zonvakantie. De eerste toeristen streken in Sunny Beach neer in 1958, maar pas de afgelopen jaren is Sunny Beach razend populair geworden als ideale vakantiebestemming. In Bulgarije vindt je veel kleurrijke en levendige badplaatsen, maar de badplaats die overal bovenuit springt is Sunny Beach. De badplaats is vooral geliefd bij jongeren maar ook bij gezinnen met kinderen. Dit komt omdat Sunny Beach een goedkope vakantiebestemming is. Op de boulevard van Sunny Beach is het overdag gezellig druk bij alle winkeltjes, zodra de zon ondergaat verandert de boulevard in één groot uitgaanscentrum. Hier tref je bars, discotheken en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Zonnestrand heeft een heerlijk fijn zandstrand. Het strand is ruim acht kilometer lang en behoort tot de mooiste stranden van de wereld. Gezinnen met kinderen gaan ook graag naar Sunny Beach op vakantie omdat het strand geleidelijk afloopt de Zwarte Zee in. Achter de lange boulevard van zonnestrand liggen prachtige accommodaties waar het heerlijk vertoeven is. Er zijn ook een groot aantal accommodaties die te boeken zijn met een verblijf op basis van all inclusive.

Geografie, natuur en klimaat Sunny Beach

Sunny Beach is gelegen aan de Zwarte Zee en het behoort toe aan de Bulgaarse Rivièra. Deze schitterende vakantiebestemming heeft een acht kilometer lang zandstrand waar het heerlijk vertoeven is. De geliefde badplaats ligt in het oosten van Bulgarije en het is in een aantal jaren uitgegroeid tot een prachtige vakantiebestemming voor jong en oud. Alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie is aanwezig in Sunny Beach. Naast de verschillende accommodaties vind je in Zonnestrand kunst, natuur, cultuur en heel veel uitgaanscentra. In het hoogseizoen is Zonnestrand geliefd bij jongeren, maar in het voor- en naseizoen vieren ook steeds meer gezinnen met kinderen hun vakantie in deze betaalbare badplaats. Het landschap van Bulgarije wordt gekenmerkt door bergen. Ook het achterlandschap van Sunny Beach kenmerkt zich hier door. In de immens hoge bergen kunnen toeristen mooie wandelingen maken door de natuur. Zonnestrand kent een klimaat met een kruising tussen het mediterraan klimaat en het landklimaat. ’s Zomers ligt de temperatuur rond de 30 graden Celsius en in de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt. De beste periode voor een all inclusive Sunny Beach vakantie is van mei tot en met september.

Cultuur en bezienswaardigheden Sunny Beach

In Sunny Beach zal je het niet direct merken maar de Bulgaren zijn enorm trots op hun afkomst en houden ook vast aan tradities. Het christendom speelt een ontzettende belangrijke rol bij het ontstaan van de Bulgaarse cultuur en hierdoor beseffen ze ook maar al te goed hoe belangrijk kloosters en kerken zijn. In Bulgarije tref je heel veel religieuze bouwwerken aan met kunstschatten en godsdienstige symbolen. De Bulgaren koesteren dit en daarom wordt er ook veelvuldig onderhoudt gepleegd aan de bouwwerken. In de geliefde badplaats Zonnestrand is weinig te merken van dit alles, want alles is hier enorm verwesterd. Pas als je Sunny Beach verlaat zal je zien hoe traditioneel het volk is. Bezienswaardigheden zijn in Sunny Beach niet te vinden maar in de directe omgeving kun je het Rila klooster bezichtigen of de dorpjes Etara of Nessebar. Belangrijke feestdagen in het land zijn Dag van de arbeid, Dag van het Bulgaarse leger, Dag van de cultuur en literatuur, Dag van de Bulgaarse eenheid en Onafhankelijkheidsdag. In Sunny Beach is het vooral genieten van zon, zee en strand in een all inclusive omgeving.

Overige informatie Sunny Beach

Sunny Beach heeft achter het acht kilometerslange zandstrand meer dan 600 accommodaties. Er zijn accommodaties is alle classificaties te boeken, zo is er voor iedereen wel een geschikte accommodatie te vinden in de badplaats. De laatste jaren wordt de all inclusive formule ook populairder in Sunny Beach. De all inclusive accommodaties zijn voorzien van alle faciliteiten en bieden de mogelijkheid om onbezorgd te genieten van een Bulgarije vakantie. Boek de all inclusive accommodatie die bij je past en geniet van een heerlijke vakantie aan in het mooie Bulgarije. Een all inclusive Sunny Beach vakantie biedt veel meer dan een normale vakantie naar dit gebied. Vergelijk de scherpe prijzen van onze aanbieders!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *