Algemene informatie Holguín

All inclusive vakantie Cuba Breezes Bella CostaHolguín is een groeiende stad en wordt steeds vaker aangedaan voor een all inclusive vakantie naar Cuba. Holguín is de hoofdstad van de gelijknamige provincie aan de noordkust van Cuba. De officiële benaming voor de stad is San Isidore de Holguín Cuba. De omgeving van Holguin kenmerkt zich door een prachtige natuur en het is bijlange na niet zo toeristisch als het populaire Varadero. De stad wordt steeds populairder omdat veel toeristen Varadero te toeristisch vinden en in Holguín voel je de drukte van een grote stad maar door de compactheid ervan is het een buitengewoon leuke stad om te verblijven tijdens je Cuba vakantie. De stranden van Holguín zijn hagelwit maar niet zo uitgestrekt als de witte zandstranden bij Varadero. Het langste strand van Holguín is Playa Costa Verde, dit strand ligt in het westelijke gedeelte van de hotel zone. Holguín is niet een paradijs om te snorkelen maar er zijn wel enkele gebieden waar het aan te raden is om te gaan snorkelen. Namelijk bij Playa Esmeralda en Playa Pesquero. De provincie Holguín leeft van haar suiker-, bonen en koffie-productie. In de provincie zie je dus tamelijk veel plantages die betrekking hebben op de productie hiervan. In de provincie vind je ook twee nationale parken. Al met al is Holguín de ideale all inclusive bestemming als je van rust en een weelderige natuur houdt. Vanuit Holguín kun je ook heel goed de rest van Cuba ontdekken, het is de ideale uitvalsbasis.

Geografie, natuur en klimaat Holguín

Holguín is één van de vijftien provincies van Cuba en het is gelegen aan de noordkust van het eiland. De hoofdstad is het gelijknamige Holguín. De totale oppervlakte van de provincie is 9.105 vierkante kilometer en er wonen circa twee miljoen mensen in de provincie. Deze Cubaanse provincie heeft een schitterende natuur en dat is ook één van de redenen waarom Holguín in eens razend populair is als vakantiebestemming. Er zijn heel veel plantages in het gebied en er zijn twee nationale natuurparken in de provincie Holguín gelegen. De stranden van Holguín zijn niet zo uitgestrekt als die van Varadero, maar ze zijn wel net zo mooi. Hier tref je alleen maar hagelwitte zandstranden aan. Holguín heeft net als de rest van het eiland een savanneklimaat. De winters zijn hier aangenaam en relatief droog. Holguín kent een regenseizoen die ongeveer gelijk valt met de zomer in Nederland. De meeste neerslag valt in de late zomermaanden. De luchtvochtigheid kan in deze periode vrij hoog zijn. In Holguín dient men net als in de rest van Cuba in de zomerperiode rekening te houden met tropische stormen en orkanen, Cuba ligt namelijk in het orkaangebied.

Cultuur en bezienswaardigheden Holguín

In de badplaats kun je de Cubaanse en Spaanse cultuur opsnuiven. De stad kent een ellenlange geschiedenis. In de 15e eeuw kwam Colombus in deze regio op Cuba en hij zocht naar bruikbare specerijen. In 1545 werd er in deze regio voor het eerst een stad gesticht met de naam San Isidoro de Holguín ofwel Holguín. De stad is vernoemd naar de stichter Garcia de Holguín. Een vakantie naar Holguín is een ieder aan te raden die van de natuur houdt maar ook van de rijke historie iets wil zien. Slenter door de historische binnenstad van Holguín met de karakteristieke Loma de la Cruz. Andere bezienswaardigheden zijn de plantages, de vele oude Amerikaanse oldtimers en natuurlijk kun je Cuba niet verlaten als je geen echte Cubaanse sigaar hebt gerookt of de heerlijk rum hebt geproefd.

Overige informatie Holguín

Cuba is een verrassende vakantiebestemming waar je heerlijk kunt genieten van de zon, zee en het strand maar ook van de mooie natuur, de vriendelijke mensen en de historische binnenstad van de badplaats. Er zijn heel veel mooie accommodaties in Holguín en er is voor iedereen wel een geschikte accommodatie te vinden. Er zijn steeds meer accommodaties die de populaire all inclusive formule aanbieden en hierdoor is het mogelijk om een all inclusive vakantie te boeken naar Holguín. Als watersportliefhebber hoef je je ook geen moment te vervelen. Vooral playa Esmeralda ia een populair strand voor de duiker. Ontdek hier de prachtige en bijzondere onderwaterwereld. Wacht niet te lang en boek vandaag nog een geweldige vakantie naar het mooie Holguín.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.