sharm el sheikhAlgemene informatie Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh ligt in de zuidelijke Sinaï woestijn en dat maakt de badplaats tot een ander Egypte. De badplaats is gelegen tussen de Sinaïberg en de Rode Zee. De naam van de stad betekent “Baai van de Sjeik”. Sharm el Sheikh is een zonnige plaats in het land van de farao’s. De stad heeft enorm veel verschillende wijken die stuk voor stuk hun eigen charme hebben. De badplaats is vooral bekend vanwege de schitterende onderwaterwereld van de Rode Zee. Doordat Sharm el Sheikh het hele jaar door een aangename temperatuur heeft is het een ideale vakantiebestemming voor zowel een zomervakantie als een winterzon vakantie. De Rode Zee waaraan de stad is gelegen is een waar duikparadijs, maar snorkelaars zijn hier ook meer dan welkom. De ontwikkeling van Sharm el Sheikh is in vogelvlucht gegaan. Door veel te investeren in de belangrijkste inkomstenbron, toerisme is de stad uitgeroeid tot één van de populairste badplaatsen van Egypte. Er zijn veel splinternieuwe accommodaties in de verschillende wijken van Sharm el Sheikh gelegen. De meeste accommodaties liggen direct aan de Rode Zee en vanaf de pier is het mogelijk om het huisrif van de accommodatie te ontdekken. Zodra er een Rode Vlag te zien is mag er niet gedoken of gesnorkeld worden in verband met gevaar, meestal betekent dit dat er haaien voor de kust zwemmen. Vanuit Sharm el Sheikh is het mogelijk om verschillende excursies te maken, dit is een absolute aanrader om het land van de farao’s te ontdekken.

Geografie, natuur en klimaat Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een stad welke zich op het meest zuidelijke punt van het Sinaï schiereiland is gelegen. Dit is de plaats waar de Golf van Suez en de Golf van Akaba elkaar ontmoeten en overgaan in de Rode Zee. De stad ligt in de Sinaï woestijn en dit is één van de meest onherbergzame regio’s ter wereld. Maar in dit gebied zijn ook de hoogste bergtoppen van Egypte te vinden met als uitschieter de Dzjebel Katharina met 2.641 meter. Het gebied rondom de stad kenmerkt zich door bergen, woestijnvlakte, canyons, valleien en oases. De badplaats heeft te maken met het woestijnklimaat met extreem warme zomers en aangename winters. De temperatuur varieert gedurende de seizoenen, de maxima in de badplaats schommelt rond de 45 graden Celsius. Door de vrijwel altijd aanwezige frisse zeebries is de extreem hoge temperatuur toch draaglijk. Door de heerlijke zeebries is Sharm el Sheikh ook geliefd bij windsurfers.

Cultuur en bezienswaardigheden Sharm el Sheikh

Egyptenaren zijn een traditioneel volk. Om een fijne en zorgeloze vakantie te beleven is het normaal om de waarden en normen van de Egyptenaren te respecteren. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het op veel openbare plaatsen niet gewenst is om topless te zonnen of om intimiteit te hebben. Bij een vakantie naar Egypte denken de meeste mensen aan farao’s en piramides, op het schiereiland zal je hier vrijwel niets tot weinig van terug vinden. Maar er zijn uiteraard heel veel andere bezienswaardigheden in en rondom Sharm el Sheikh te bewonderen. De meeste toeristen in de badplaats komen als eerst voor het heerlijke klimaat maar op de tweede plaats komen ze voornamelijk vanwege de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee. Ook is het Ras Mohammed Nationaal Park een toeristische trekpleister. Om de omgeving van Sharm el Sheikh goed te ontdekken is een excursie naar de Sinaï woestijn een een must. Bij de luxe en moderne accommodaties in de badplaats is het mogelijk om bij de receptie een excursie te boeken.

Overige informatie Sharm el Sheikh

Het is mogelijk om in en rondom Sharm el Sheikh verschillende sporten te beoefenen. De badplaats heeft een golfbaan, tennisbaan en squashbaan. Het is ook mogelijk om er te bowlen, volleyballen, paardrijden of te gaan karten. Natuurlijk biedt de Rode Zee enorm veel mogelijkheden om watersporten uit te oefenen. De watersporten die veelal beoefend worden zijn duiken, snorkelen, parasailen, windsurfen en waterskiën. Het koraalrif nabij Ras Mohammed National Park is één van de populairste gebieden om te gaan duiken. Al met al is Sharm el Sheikh de ideale badplaats voor een overweldigende all inclusive vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *