banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Chersonissos

Sealife Buket Beach

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 12-05-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 412,-

stars Bekijk Reis

Abora Catarina By Lopesan

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 13-06-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 485,-

stars Bekijk Reis

Crystal Family Resort

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 12-05-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 406,-

stars Bekijk Reis

Allsun Estrella Coral De Mar

Spanje / Mallorca

Vertrekdatum: 15-05-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 394,-

stars Bekijk Reis

Grand Yazici Marmaris Palace

Turkije / Lycische Kust

Vertrekdatum: 18-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 510,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

ChersonissosAlgemene informatie Chersonissos

Elke zomer trekken er voornamelijk jongeren naar de bekende badplaats Chersonissos, wat gelegen is op het Griekse eiland Kreta. De badplaats is gelegen aan de Noordkust van dit eiland en kent een lange boulevard langs de kustlijn. De oorspronkelijke naam van de badplaats was Limin Chersoniou, de huidige naam betekend schiereiland in het Grieks. De badplaats staat in Nederland vooral bekend om zijn lange strip met vele cafés, barretjes en discotheken waar bijna dag en nacht gefeest kan worden.

Chersonissos is dat ook de populairste jongerenbestemming in Europa. Echter is de plaats ook voor gezinnen of ouderen een geschikte vakantie bestemming. De plaatst kent ook verschillende gedeeltes waar het beduidend rustiger is en veel minder jongeren op af komen. Op deze plaatsen is het echt genieten tijdens je vakantie!

Geografie, natuur en klimaat Chersonissos

De badplaats en tevens gemeente is gelegen op het eiland Kreta, horend bij Griekenland. De plaats ligt aan de Noordkust van het eiland en bevind zich ongeveer 30 kilometer ten oosten van de plaats Iraklion. Wanneer jongeren naar Chersonissos gaan, gaan ze doorgaans naar het gedeelte achter de haven (Limenas Chesonissou), dit gedeelte is erg populair onder jongeren door de lange boulevard met vele clubs, discotheken, winkels en barretjes. Daarnaast is lager gelegen gedeelte, Limenas Chersonisou, ook populair onder jongeren. Veel ondernemingen hebben hier ook Nederlandse namen en uitstraling. Het oude gedeelte van de plaats is een stuk minder druk, maar nog wel toeristisch. Hier vind je vele idyllische terrasjes en cafés.

Kreta heeft een Middellandse Zee klimaat waardoor de zomers warm en droog zijn. De winters zijn doorgaans nat maar wel mild. In de zomer is het gemiddeld 30 graden, maar rond juli komt het geregeld voor dat de temperatuur boven de 40 graden komt. In de winter is de gemiddelde temperatuur een fijne 20 graden Celsius.

Cultuur en bezienswaardigheden Chersonissos

Chersonissos en ook het gehele eiland Kreta kent vele bezienswaardigheden. Veel touroperators bieden dan ook vele excursies aan. Denk hierbij aan een dagtocht op een boot, een jeep safari of een tour door oude dorpjes. Veel inwoners van het Griekse eiland werken in de zomer in de toerisme, ze werken in één van de vele cafés of bars. In de winter, wanneer de meeste toeristen zijn vertrokken, werken de inwoners in de landbouw. Het eiland kent vele olijfbomen, waardoor er veel werk is in de olijvenoogst.

Overige informatie Chersonissos

Op het eiland zijn zeer veel hotels, resort en accommodaties te vinden. De accommodaties variëren sterk in prijs en in luxe. Veel jongeren kiezen ervoor om een goedkoop hotel te boeken, maar de trend van de laatste jaren is dat er steeds meer bezoekers van het eiland kiezen voor een all inclusive formule. Hierdoor heb je tijdens je vakantie geen zorgen over eten of drinken, dit wordt allemaal voor je geregeld! Bekijk en vergelijk op deze pagina de vakanties naar Chersonissos tussen verschillende erkende aanbieders.