banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Corfu

Aqualand Village

Griekenland / Corfu

Vertrekdatum: 29-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 601,-

stars Bekijk Reis

Aeolos Beach Resort

Griekenland / Corfu

Vertrekdatum: 31-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 754,-

stars Bekijk Reis

Primasol Louis Ionian Sun

Griekenland / Corfu

Vertrekdatum: 24-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 503,-

stars Bekijk Reis

Livadi Nafsika

Griekenland / Corfu

Vertrekdatum: 07-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 570,-

stars Bekijk Reis

Alexandros

Griekenland / Corfu

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 474,-

stars Bekijk Reis

Mareblue Beach Resort

Griekenland / Corfu

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 724,-

stars Bekijk Reis

Gelina Village Resort En Spa

Griekenland / Corfu

Vertrekdatum: 23-06-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 760,-

stars Bekijk Reis

Labranda Sandy Beach Resort

Griekenland / Corfu

Vertrekdatum: 27-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 747,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

griekenland testAlgemene informatie Corfu

In de Ionische Zee ligt het idyllische eiland Corfu. Het is de perfecte plek om heerlijk bij te komen tijdens een all inclusive vakantie. Voor vakantiegangers die meer spanning zoeken tijdens een vakantie is Corfu ook het ideale eiland, want er valt ook meer dan genoeg te ontdekken op het idyllische eiland. Corfu is een buitengewoon groen eiland met uitgestrekte bossen, intieme baaien en sfeervolle Griekse dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. Het schitterende eiland in de Ionische Zee heeft voor elk wat wils en dat maakt het eiland tot een geliefde vakantiebestemming bij Nederlanders. Het landschap is zeer afwisselend en hierdoor kun je prachtige wandelingen maken door de natuur van Corfu. Het eiland behoort tot de eilandengroep de Ionische eilanden en na Kefalonia is Corfu hiervan het grootste eiland. Het eiland heeft prachtige badplaatsen waar je heerlijk kunt genieten van een welverdiende all inclusive Corfu vakantie. Voor een strandvakantie ben je in deze idyllische setting op de juiste bestemming. Een van de mooiste badplaatsen van Griekenland is ook op Corfu gelegen, namelijk Paleokastritsa. Overal op het eiland tref je intieme baaien aan met mooie stranden waar je optimaal kunt genieten van je Corfu vakantie. Als je van lekker eten houdt ben je ook op het eiland op de juiste bestemming. Geniet van een bord gyros met tzatziki en een goed glas wijn. Al met al is het idyllische eiland Corfu de perfecte bestemming voor een onbezorgde all inclusive vakantie waar een ieder het naar zijn zin heeft.

Geografie, natuur en klimaat Corfu

Corfu behoort tot de Ionische eilanden en is het meest noordelijk gelegen eiland van in de Ionische Zee. Een deel van het Griekse eiland ligt voor de kust van Albanië. De kortste afstand tot Albanië is slechts 2 kilometer. De hoofdstad van het eiland is Corfu-stad en deze stad is een bezoekje meer dan waard tijdens je Corfu vakantie. Het eiland heeft een zeer afwisselend landschap. Het noorden van het eiland is bergachtig en leent zich uitstekend voor een wandeling door de natuur. Het midden van Corfu is heuvelachtig en in het zuiden is een laagvlakte met een veelzijdige natuur en met veel olijfbomen en cipressen. Het klimaat van Corfu is te omschrijven als warm mediterraan, maar door zijn noordelijke ligging iets koeler is dan de meeste Griekse eilanden. De zomers zijn op Corfu aangenaam warm en soms extreem warm. De winters zijn koel maar met een aangename temperatuur die zelden onder het vriespunt uitkomt. In de warme zomermaanden zorgt een verkoelende zeewind voor verkoeling.

Cultuur en bezienswaardigheden Corfu

Op het Griekse eiland kun je heel goed terecht voor geschiedenis en cultuur. Het eiland heeft een rijk verleden en dat heeft het te danken aan een grote verscheidenheid aan bouwstijlen, kunst, gebouwen en cultuur. Bezoek de oude bergdorpjes en je zal het zelf ervaren tijdens je all inclusive vakantie op het eiland. In heel veel sfeervolle dorpjes lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De lokale bevolking lijkt zich ook in slow motion voort te bewegen, want hier op het eiland geldt wat vandaag niet komt, komt morgen wel! Overal op Corfu vind je ook archeologische vindplaatsen, zoals het oude Romeinse badhuis in Acharavi, het Palaiopoli klooster en de Dorische Tempel in Mon Repos. Het toppunt van de rijke historie op Corfu zijn de verlaten dorpjes Paleo Perithia en Palies Sinies. Slenter door de straatjes waar je veel verlaten en ingestorte huizen te zien zijn. Voor natuurlijke bezienswaardigheden kun je prachtige wandelingen maken door de zeer indrukwekkende en afwisselende natuur van het Griekse eiland.

Overige informatie Corfu

Corfu heeft ontzettend veel leuke vakantiebestemmingen waar een ieder kan genieten van een welverdiende en onbezorgde all inclusive vakantie. Populaire badplaatsen voor een all inclusive vakantie op het eiland zijn; Dassia, Gouvia, Barbati, Agios Ioannis en Agios Gordios. De meeste all inclusive accommodaties op het eiland hebben viersterren en je kunt in deze hotels meer dan genoeg genieten van een geweldige vakantie. Je kunt je vakantie op Corfu helemaal naar eigen zin invullen. Wil je lekker relaxen op één van de mooie stranden of wil je het eiland ontdekken en de cultuur en natuur bezichtigen? Het is allemaal mogelijk met een all inclusive vakantie naar Corfu.