Algemene informatie Kefalonia

kefaloniaIn het westen van Griekenland is het eiland Kefalonia gelegen. Het eiland ligt in de Ionische Zee en het ligt ten zuiden van het populaire vakantie-eiland Lefkas en ten noorden van het eiland Zakynthos. Kefalonia is een eiland dat pas sinds de laatste jaren in trek is bij toeristen. Toch is het eiland bijlange na niet zo toeristisch als de bekende vakantie-eilanden van Griekenland. Kefalonia is een prachtig eiland voor een all inclusive vakantie, want het eiland heeft alle ingrediënten voor een aangename vakantie. Op het eiland zijn prachtige stranden, hoge bergen, authentieke dorpjes, grote steden en unieke natuurverschijnselen te vinden. Op Kefalonia kom je tijdens je all inclusive vakantie van alles tegen. Een immens populaire badplaats op het eiland is Lassi of Skala, hier kan een ieder goed vertoeven tijdens de vakantie. Het eiland heeft extreem mooie stranden, de meeste stranden beschikken over kleine witte kiezeltjes en een azuurblauwe zee. De mooiste stranden van Kefalonia zijn: Makris Gialos, Louirdata, Giannis, Langadakia en Petani. Het laatst genoemde strand is één van de aller mooiste stranden van het eiland. Naast mooie stranden beschikt Kefalonia ook over buiten gewoon veel historische bezienswaardigheden en dat heeft te maken met het feit dat Kefalonia een uiterst rijke historie kent. Een all inclusive vakantie Kefalonia zal vooral voor toeristen die van natuur, cultuur, rust en prachtige stranden houden onvergetelijk worden. Bekijk ons aanbod all inclusive vakanties naar dit ongerepte eiland van Griekenland.

Geografie, natuur en klimaat Kefalonia

Het schitterende eiland is gelegen in het westen van Griekenland. Kefalonia ligt in de Ionische Zee en het is pas sinds enkele jaren ontdekt door toeristen. De hoofdstad van Kefalonia is Argostoli en ligt in het westen van het eiland. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 786.575 vierkante kilometer en telt circa 40.000 inwoners. Qua oppervlakte is Kefalonia het grootste eiland in de Ionische Zee. Kefalonia heeft een prachtige natuur en er zijn enkele unieke natuurverschijnselen te bewonderen, zoals de druipsteengrotten en een ondergronds meer, met prachtig blauw water. Kefalonia heeft een typisch warm mediterraan klimaat. Het klimaat wordt beïnvloed door de ligging in de Ionische zee. De zomers zijn hier aangenaam warm, maar op het heetst van de dag kan de temperatuur hier nog wel eens onaangename zijn. Verder zijn de zomermaanden heel droog. De wintermaanden zijn koel maar zelden heel koud. In de wintermaanden valt er wel neerslag en de buien zijn veelal langdurig. Eigenlijk heeft Kefalonia het ideale klimaat voor een onbezorgde all inclusive vakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden Kefalonia

Griekenland heeft ontzettend veel eilanden en elk eiland heeft zijn eigen geschiedenis, cultuur en kenmerken. De Ionische Eilanden, waaronder Kefalonia valt, kenmerken zich vooral door olijfbomen en cipressen. De eilandengroep waar Kefalonia toe behoord worden ook wel de groene eilandengroep van Griekenland genoemd. Van oorsprong zijn de bewoners van Kefalonia een kei in het uitblinken en daarom vind je hier heel veel schrijvers, dichters, geleerden en politici. Qua bezienswaardigheden zit je tijdens je all inclusive Kefalonia vakantie ook goed op het eiland, want hier tref je uiteenlopende bezienswaardigheden. De must sees tijdens je vakantie zijn: Enos gebergte, Kasteel van de heilige George, Kathavotres, Klooster Agios Gerassimos, Melissani Meer, Drogarati, Vuurtoren Ag. Theodori en de Byzantijnse kerk. De bezienswaardigheden hebben betrekking op de rijke historie van het eiland en de unieke natuurverschijnselen.

Overige informatie Kefalonia

Op het Griekse eiland ben je niet alleen aan het juiste adres als je van natuur houdt en een overdosis aan geschiedenis. Op Kefalonia kun je ook op culinair gebied genieten. Voor de lekkerste wijnen hoef je niet per se naar Frankrijk of Italië. Het eiland staat bekend om de frisse witte wijn, gemaakt van de Robola-druif. En zoals het betaamt hoort er bij een goed glas wijn een stevige maaltijd. De Griekse keuken leent zich uitstekend voor een overheerlijke maaltijd, al is het eten in Griekenland wel gebaseerd op kruiden. Naast de lekkere Griekse maaltijden staat Kefalonia ook bekend om zijn honing en witte kaas Myrzithra. Een leuk weetje over Kefalonia is dat het eiland ook wel ‘Konijneneiland’ genoemd wordt, vanwege de vele konijnen die hier leven en dit is voor de Grieken heel bijzonder. Boek nu je all inclusive Kefalonia vakantie en geniet met volle teugen op ‘Konijneneiland’!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *