banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Kreta

Galini Sea View

Griekenland / Kreta

Vertrekdatum: 17-05-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 777,-

stars Bekijk Reis

Sentido Unique Blue Resort

Griekenland / Kreta

Vertrekdatum: 29-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 803,-

stars Bekijk Reis

Horizon Beach

Griekenland / Kreta

Vertrekdatum: 27-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 621,-

stars Bekijk Reis

Dessole Malia Beach Resort

Griekenland / Kreta

Vertrekdatum: 10-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 486,-

stars Bekijk Reis

Mediterraneo

Griekenland / Kreta

Vertrekdatum: 27-08-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 564,-

stars Bekijk Reis

Annabelle Beach Resort

Griekenland / Kreta

Vertrekdatum: 06-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 680,-

stars Bekijk Reis

Radisson Blu Beach Resort

Griekenland / Kreta

Vertrekdatum: 22-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 619,-

stars Bekijk Reis

Heronissos

Griekenland / Kreta

Vertrekdatum: 01-06-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 335,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

kretaAlgemene informatie Kreta

Jaarlijks trekken er duizenden toeristen van over de hele wereld naar de exotische Griekse eilanden. De eilanden behorend tot Griekenland zijn niet voor niets één van de populairste vakantiebestemmingen binnen Europa. Het land heeft voor de kust van het vaste land meer als tweeduizend eilanden liggen in alle formaten en ze hebben elk hun eigen identiteit. De Griekse eilanden zijn stuk voor stuk spectaculair. Van prachtige berggebieden tot aan witte zandstranden of schitterende oude ruïnes tot aan de kleurrijke havens, de Griekse eilanden hebben van alles te bieden. Het meest populaire eiland bij jong en oud is al jaren Kreta. Het Griekse eiland behoort tot één van de vijf grootste eilanden in de Middellandse Zee. Kreta kent een enorm lange en levendige geschiedenis en dit heeft te maken met het feit dat het eiland dienst deed als centrum voor de zeehandel. De eerste tekenen van leven dateert vanuit 6.500 v.Chr. Zo heb je een idee hoe lang de geschiedenis van Kreta weer terug gaat. Kreta is een prachtig eiland met een oogverblindende natuur, bezienswaardigheden en een levendig uitgaanscentrum. Al sinds jaar en dag zijn Nederlanders graag geziene toeristen op het eiland. Nederlandse toeristen strijken neer in de populaire badplaatsen als Agios Nikolaos, Amoudara, Chania en Chersonissos. Het maakt geen verschil of je nu jong of oud bent maar Kreta heeft voor elk wat wils. Voor de strandliefhebbers zijn er fijne stranden te vinden, maar wie liever actief wil zijn tijdens de vakantie is ook op het juiste vakantieadres op Kreta. Wil je helemaal tot rust komen en genieten van een onbezorgde zonvakantie boek dan een all inclusive vakantie naar het mooie eiland.

Geografie, natuur en klimaat Kreta

Het Griekse eiland Kreta is het grootste eiland van Griekenland en het behoort tot de vijf grootste eilanden van de Middellandse Zee. Kreta ligt in het zuidelijke gedeelte van de Egeïsche Zee. De plek waar de Egeïsche Zee zich van en de Libische Zee scheidt. De vorm van Kreta is langwerpig en de totale lengte van Kreta meet 260 kilometer en op het breedste punt meet Kreta 60 kilometer. Het smalste stukje van Kreta meet slechts 12 kilometer. Het eiland is enorm bergachtig en er zijn op Kreta drie gebergten te onderscheiden. In het westen bevindt zich de Lefka Ori, centraal ligt het Idagebergte en in het oosten ligt bij de Lassithihoogvlakte het Diktigebergte. Qua stranden zit je helemaal goed op Kreta want het eiland heeft een totale kustlijn van ruim 1.050 kilometer. De zuidkant van het eiland kent voornamelijk door steile rotswanden, terwijl de noordkant juist een stuk vlakker is en prachtige zandstrand herbergt. Voor een heerlijke all inclusive strand vakantie dien je de zuidkust dus niet te boeken. Aan de zuidkust vindt je wel schitterende baaitjes maar deze zijn moeilijk te bereiken. Kreta kent het mediterraan klimaat waarbij de zomermaanden extreem warm kunnen zijn en de wintermaanden mild.

Cultuur en bezienswaardigheden Kreta

Griekenland telt meer dan tweeduizend eilanden en elk eiland heeft zijn eigen identiteit. Hierdoor draagt elk eiland zijn steentje bij aan de eeuwenlange historie van het land. Kreta draagt natuurlijk als grootste eiland het meeste bij aan de schitterende historie van Griekenland. Kreta staat vooral bekend vanwege de Mantinades-gebaseerde muziek en de inheemse dansen. De bewoners van het Griekse eiland zijn enorm trots en traditioneel daarom zie je veel mensen nog in traditionele kleding rondlopen. Het eiland heeft een buitengewoon veel historische rijkdommen en het overgrote gedeelte van de historische bezienswaardigheden is makkelijk te bereiken. In de berggebieden van Kreta ligt in de wintermaanden een dik pak sneeuw. Over het hele eiland verspreid zijn opgravingsplaatsen te bezichtigen en er zijn indrukwekkende overblijfselen te zien van Griekse, Dorische en Romeinse steden. Natuurliefhebbers komen op Kreta ook niets te kort. Met het mooie landschap en de drie verschillende berggebieden heeft Kreta een veelzijdige natuur.

Overige informatie Kreta

Griekenland is een prachtige vakantiebestemming waar een ieder zal genieten van een welverdiende vakantie. Kreta is veruit de populairste vakantiebestemming van Griekenland. Het eiland kreeg helemaal veel aandacht tijdens het RTL 5 programma Oh Oh Cherso. Na het eerste seizoen werd Kreta vooral een geliefde vakantiebestemming voor jongeren. Gelukkig voor alle andere vakantiegangers op het eiland zijn alle jongeren te vinden op één plek en dat is Chersonissos. Tegenwoordig is Kreta nog steeds populair bij jongeren al is de hype er wel van af. Er zijn heel veel onbekende plekjes op Kreta en dat maakt het eiland een mooie bestemming voor toeristen die zelf op ontdekking uit willen gaan. Aan de noordkust van het eiland concentreert zich het massa toerisme, dus hou je hier niet van dan moet je de noordkust ontwijken. Voor iedereen die nog een prachtige vakantiebestemming zoekt voor het aankomende zomerseizoen, is Kreta een prachtige bestemming. Er zijn steeds meer accommodaties die de populaire all inclusive formule aanbieden voor een geweldige onbezorgde vakantie.