banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Lesbos

Aydinbey Famous Resort

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 21-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 446,-

stars Bekijk Reis

Seaden Sweet Park

Turkije / Turkse Riviera

Vertrekdatum: 01-07-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 411,-

stars Bekijk Reis

Dunas Mirador

Spanje / Gran Canaria

Vertrekdatum: 13-06-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 376,-

stars Bekijk Reis

Atlantis

Griekenland / Kos

Vertrekdatum: 23-09-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 483,-

stars Bekijk Reis

Casa Marina Beach Resort

Domincaanse Republiek / Noordkust

Vertrekdatum: 04-10-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1127,-

stars Bekijk Reis

Informatie over regio

Algemene informatie Lesbos

lesbosLesbos is een buitengewoon geliefd eiland dat door heel veel toeristen bezocht wordt. Het Griekse eiland is een interessante vakantiebestemming omdat het enorm veel te bieden heeft, zelfs aan de meest veeleisende toerist. Op Lesbos tref je een rijke geschiedenis, traditionele gebouwen, pittoreske dorpjes, historische monumenten en heel veel andere bezienswaardigheden. Het Griekse eiland ligt in de Egeïsche Zee en het is één van de grootste eilanden van Griekenland. Het eiland wordt gekenmerkt door pijn- en olijfbomen. Lesbos is de ideale vakantiebestemming voor een welverdiende zonvakantie. Op het prachtige eiland zijn talloze stranden te vinden die allemaal hun eigen charme hebben. De meeste stranden op Lesbos zijn voorzien van het ‘blauwe vlag’ keurmerk en dit staat voor schone en veilige stranden. De mooiste stranden van Lesbos vind je in het zuiden van het eiland. Naast de mooie stranden en bezienswaardigheden heeft Lesbos ook een prachtige natuur. Overal zijn wandelroutes aangelegd om van de natuur op het eiland te genieten. Het landschap van Lesbos varieert van droog en bergachtig in het noordwesten tot een groene oase aan de Golf van Gera. In het noordwesten van het eiland tref je ook een bijzonder stuk natuur namelijk het Versteende woud. Het Versteende woud bestaat uit fossiele resten van bomen en planten als resultaat van een vulkanische uitbarsting. Daarnaast zijn er ook nog de thermale bronnen te vinden in onder andere Thermi. Ontdek zelf de pracht en praal van Lesbos en boek een all inclusive vakantie naar dit mooie Griekse eiland.

Geografie, natuur en klimaat Lesbos

Het Griekse eiland is ontstaan uit twee vulkanen, die nu niet meer actief zijn. Doordat de vulkaankegels gezonken zijn heeft Lesbos twee schitterende baaien. De grootste baai is de Golf van Kallonis en in het zuidoosten ligt een kleinere baai genaamd de Golf van Gera. Het noorden van Lesbos is dor en droog, terwijl het zuiden juist heel vruchtbaar is en bebost. In het zuiden staan ongeveer 11 miljoen pij- en olijfbomen. Lesbos is op 23 september 2012 door de Europese conferentie van geoparken van UNESCO opgenomen in het Global Geopark Network. De natuur van Lesbos bestaat uit bergachtige gebieden, bossen en eindeloos lange stranden. Lesbos heeft volgens velen de mooiste stranden van Griekenland. Lesbos heeft een mediterraan klimaat dat wordt beïnvloed door de ligging in de Egeïsche zee. De zomermaanden zijn er warm en droog. Op het heetst van de dag kan het kwik hier met gemak boven de 40 graden Celsius uitstijgen. Er is altijd een zeewind aanwezig en dat zorgt voor de nodige verkoeling. De wintermaanden zijn koel en nat, hierdoor is Lesbos niet geschikt als winterzon bestemming.

Cultuur en bezienswaardigheden Lesbos

De lange en rijke geschiedenis van Lesbos heeft ervoor gezorgd dat het eiland enorm rijk is aan cultuur. Lesbos is niet voor niets in zijn geheel opgenomen op de lijst van Global Geopark Network van UNESCO. Het eiland heeft heel veel historische gebouwen, pittoreske dorpjes, historische monumenten en andere belangrijke en mooie bezienswaardigheden. Naast deze bezienswaardigheden heeft Lesbos ook heel veel natuurlijke bezienswaardigheden en deze zijn te bewonderen als je een wandeling maakt door de prachtige natuur. In het noordwesten van het eiland tref je een bijzonder natuurverschijnsel aan namelijk het Versteende woud. Tijdens je all inclusive vakantie naar Lesbos kun je eigenlijk niet heen om alle bezienswaardigheden. Op het Griekse eiland lijkt de tijd stil gestaan te hebben en het is ook het eiland van de tradities. In elk dorp wordt ieder jaar in traditionele stijl gefeest, er wordt dan genoten van muziek, dans en een goed glas ouzo!

Overige informatie Lesbos

Lesbos is uitermate geschikt voor het beoefenen van watersporten. Verder is het aan te raden om een wandeling te maken door de prachtige natuur van het eiland. Tijdens je all inclusive vakantie is het ook mogelijk om diverse excursies te maken waarbij je het eiland goed kunt ontdekken. Voor degene die lekker uit hun dak willen gaan tijdens de vakantie is het aan te raden om naar de toeristische plaatsen te gaan, zoals Petra en Molyvos. Als je een dag lekker wilt gaan shoppen kun je het beste terecht in de grotere steden op het eiland. In Mytilini zijn heel veel leuke winkels. Houd er wel rekening mee dat veel souvenirwinkeltjes in de middag gesloten zijn. Er zijn nog niet heel veel accommodaties te vinden die de populaire all inclusive formule aanbieden maar in de toekomst verwacht men dat meer accommodaties overstag gaan. Bekijk nu direct ons aanbod all inclusive vakanties naar Lesbos!