samosAlgemene informatie Samos

Witte zandstranden, idyllische dorpjes en gezellige haventjes kenmerken het Griekse eiland Samos. Het eiland heeft een enorme toeristische aantrekkingskracht en dat heeft het niet alleen te danken aan het voorgaande, Samos heeft namelijk een schitterende natuur, heerlijk klimaat, het heeft een groot archeologisch belang en het is een weelderig begroeid eiland. Het Griekse eiland ligt in het oosten van de Egeïsche Zee vlak voor de kust van Klein-Azië. Samos behoort tot de Noord-Egeïsche Eilanden van Griekenland. Op het prachtige Griekse eiland kun je genieten van een strandvakantie in de badplaats Kokkari, Kambos of Pythagorion. Tijdens je all inclusive vakantie is het een must om ook rustig de tijd te nemen om alle bezienswaardigheden op het eiland te ontdekken. Huur een auto en verken de berg Kerketea en ontdek het oogverblindende uitzicht op de Cycladen en Dodekanesos. Samos is ook bekend vanwege de verrukkelijke zoete dessertwijn, ook wel de Samos-wijn genoemd. De populairste badplaats op Samos is Kokkari en het heeft een zeer goede toeristische infrastructuur, prachtige stranden en het heeft een buitengewoon groene omgeving. Samos is een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud, elke toerist moet zelf ervaren hoe prachtig het Griekse eiland is. De all inclusive formule wordt nog niet breed aangeboden maar er zijn wel enkele accommodaties die de populaire formule aanbieden tijdens een verblijf. Zoek, vergelijk en boek je Samos all inclusive vakantie hier!

Geografie, natuur en klimaat Samos

Samos is één van de grootste Noord-Egeïsche eilanden. Het Griekse eiland ligt het dichtst bij de kust van Turkije, het wordt slechts gescheiden van elkaar door de smalle zee-engte van Mycale van circa 1,2 kilometer breed. De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Samos-stad ( of Vathy). De hoofdstad is een havenstad gelegen aan de noordoostkant van het eiland. Samos is een bergachtig eiland en de Kerketefsberg is één van de hoogste bergen van de Egeïsche Zee. Samos is een weelderig begroeid eiland en het heeft prachtige stranden en het is een buitengewoon waterrijk eiland. Samos kent een heerlijk mediterraan klimaat met warme zomers en natte en milde winters. De temperaturen lopen in de zomer al snel op tot boven de dertig graden Celsius. Het eiland is niet geschikt voor een winterzon vakantie, want hiervoor is het te koud en vaak te regenachtig op het eiland. De beste reisperiode is van medio mei tot en met eind september.

Cultuur en bezienswaardigheden Samos

Samos heeft een schitterende natuur, maar er is zo veel meer te bewonder op het eiland. Samos kent namelijk een rijke historie en er zijn veel mooie bezienswaardigheden te bewonderen. De oude stad Pythagorion is buitengewoon indrukwekkend, want de stad is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos. In de stad die vernoemd is naar de Griekse wiskundige Pythagoras tref je onder andere Romeinse baden, het klooster van Panagia Spiliani in een grot en de overblijfselen van de muur van Polycrates. Als cultuurliefhebber is het aanraden om ook het kleine kustdorpje Iraeon aan te doen. Volgens de Griekse mythologie vierden godin Hera en haar echtgenote Zeus hier elk jaar hun wittebroodsweken aan de oevers van de rivier Imyraos. In het archeologische stadje is nog één van de pilaren van de tempel van Hera terug te vinden. Overige bezienswaardigheden op het Griekse eiland zijn Samos-stad, diverse kloosters, dal van de nachtegalen en de mooie badplaats Votsalakia dat gelegen is aan de voet van de Kerkis berg.

Overige informatie Samos

Samos is een prachtig eiland waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een welverdiende vakantie. Het eiland heeft schitterende stranden waar een ieder heerlijk tot rust kan komen. De populairste badplaats op het eiland is Kokkari aan de noordoostkust van het eiland. Hier tref je een schitterend kiezelstrand dat gelegen is in de schilderachtige Tsamadou baai. Doordat de afstand van Samos naar Turkije heel kort is, kun je als toerist ook een dagtrip maken het eiland Efeze. Hier zijn talloze opgravingen gedaan die stammen uit de Griekse geschiedenis. Het eiland Efeze wordt ook wel de antieke stad Efeze genoemd. Bekijk direct het aanbod all inclusive vakanties naar het Griekse eiland Samos en boek direct!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *