Algemene informatie Zakynthos

zakynthos“Il fiore di Levante” ofwel de bloem van het oosten, is de benaming voor het Griekse eiland Zakynthos. Het eiland heeft een bloeiende flora en fauna en dit maakt Zakynthos een bijzonder en fraai vakantie-eiland. Het eiland is uitermate geschikt voor actieve vakantiegangers die van fietsen en wandelen houden, want op Zakynthos zijn diverse fiets en wandelroutes uitgestippeld. Voor strandliefhebbers is Zakynthos ook een waar paradijs, want de vele mooie stranden en het prachtige helder blauwe zee water maken Zakynthos tot een zon, zee en strandparadijs. De hoofdstad op het eiland is het gelijknamige Zakynthos stad. Het is een sfeervolle en prachtige stad waar het heerlijk rond dwalen is. De prachtige bergdorpen Loucha en Giri geven een mooi uitzicht over de omgeving van Zakynthos. Het populairste strand op Zakynthos is Laganas, hier is het in de vakantieperiode een enorme drukte, maar het is wel heel gezellig. Een ander populair strand en misschien wel het meest gefotografeerde strand van de wereld is Navagio, alias Shipwreck Beach. Veel historische bezienswaardigheden zijn op het eiland verloren gegaan door de aardbeving van 1953. Gelukkig zijn er ook nog voldoende bezienswaardigheden overeind gebleven en zo is er nog voldoende te bezichtigen op het eiland. De laatste jaren maakt Zakynthos een enorme ontwikkeling door en wordt het steeds vaker geboekt voor een all inclusive vakantie. Het eiland heeft voor elk wat wils en dat zorgt ervoor dat een ieder op het eiland kan genieten van een onbezorgde Griekenland vakantie. Op het eiland zijn schitterende accommodaties te vinden, voor een familievakantie kun je bijvoorbeeld verblijven in Tsilivi maar als je op zoek bent naar rust kun je het beste een all inclusive accommodatie zoeken in de plaats Kalamaki of Vassilikos.

Geografie, natuur en klimaat Zakynthos

Zakynthos is een Grieks eiland en het is ook wel bekend onder de namen Zante of Zacinto. Het eiland behoort onder andere met Kefalonia en Lefkas tot de Ionische Eilanden. Het eiland is het derde eiland qua grootte van de eilandengroep de Ionische eilanden. De totale oppervlakte van Zakynthos bedraagt 410 vierkante kilometer. Het eiland heeft een lengte van ruim 40 kilometer en de maximale breedte is ruim 20 kilometer. Zakynthos heeft een totale kustlengte van 123 kilometer en het hoogste punt van het eiland is Vrachionas, dit punt ligt 758 meter boven de zeespiegel. Zakynthos ligt ten westen van het vasteland en eigenlijk op gelijke hoogte met het Italiaanse eiland Sicilië. De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Zakynthos stad. Het eiland heeft een veelzijdig landschap. Het wordt gekenmerkt door bergen, dalen, meren, inhammen en uitstekende rotspartijen. In het oosten kenmerkt het landschap zich door de vele bossen, lage heuvels en agrarische gronden en mooie zandstranden. Op het eiland tref je vooral rotsachtige stranden aan. Zakynthos heeft een warm mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn aangenaam warm en heel droog, terwijl de wintermaanden nat en een stuk koeler zijn. In de maanden juli en augustus kan het kwik stijgen tot onaangename warmte.

Cultuur en bezienswaardigheden Zakynthos

Het eiland heeft enorm veel bezienswaardigheden. Er zijn ondanks de verwoestende aardbeving van 1953 nog heel veel historische bezienswaardigheden te bewonderen. In Zakynthos stad zijn nog prachtige historische gebouwen te zien en ook de Baseliek van Maria Magdalena is een absolute must see. Tijdens je all inclusive vakantie is het ook aan te raden om de Blauwe grotten te bezichtigen en om een bezoek te brengen aan Shipwreck Beach. In de plaats Maccherado is de bedevaartkerk Agia Mavra te bezoeken en de campanile in de kerk heeft een melodieus klokkenspel. Verder liggen er op Zakynthos ook resten van de Heilige Dionysios. Bij Laganas staat ook de ruïne van het kasteel Sarakíno, dat in de 18e eeuw beschouwd werd als het mooiste gebouw van het eiland, maar tijdens de aardbeving van 1953 bezweek het prachtige gebouw. Als cultuurliefhebber kun je op het Griekse eiland je hart ophalen. Maar er zijn ook heel veel natuurlijke bezienswaardigheden en hierdoor is Zakynthos ook een geliefd eiland bij natuurliefhebbers.

Overige informatie Zakynthos

De populairste vakantiebestemming van het eiland is Laganas. In de zomermaanden is het in deze badplaats razend druk. Laganas heeft een prachtig lang strand van 9 kilometer en het is één van de langste stranden van Zakynthos. Op het eiland zijn verschillende plaatsen op de diverse stranden afgezet en dat heeft te maken met de Caretta Caretta zeeschildpadden die hier aan land komen om eieren te broeden. Er zijn maar weinig mogelijkheden voor watersporten op het eiland, maar voor de echte zonaanbidder is er genoeg ruimte om te zonnebaden. Een all inclusive vakantie naar Zakynthos is een ieder aan te raden maar kijk wel goed naar welke gebieden je het beste op vakantie kunt gaan. Bekijk het volledige aanbod aan all inclusive vakanties naar Zakynthos hier op de website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *