kaapverdie boavistaAlgemene informatie Boa Vista

Mooi Uitzicht, is de letterlijke vertaling voor de naam van het Kaapverdische eiland Boa Vista. Het woestijnachtige eiland behoort tot de archipel Kaapverdië, een eilandengroep bestaande uit tien eilanden. Boa Vista is het meet oostelijk gelegen in deze archipel. Hiermee ligt het eiland het dichts bij de Afrikaanse kust. De afstand tussen het Kaapverdische eiland en Senegal bedraagt circa 450 kilometer. Het Kaapverdische Boa Vista is het vakantie eiland met veel zonuren, prachtige stranden en een helder blauwe zee. De Kaapverdische Eilanden zijn in rap tempo uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. Boa vista heeft schitterende zandstranden, groene oases en een uitgestrekte woestijn en dat maakt het eiland tot één van de populairste eilanden van de archipel in de Atlantische Oceaan. De naam van het eiland doet het al vermoeden, maar op werkelijk elk punt van het eiland heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Rustzoekers, windsurfers, kitesurfers en strandliefhebbers zijn op Boa Vista aan het juiste adres. Het toerisme wordt een steeds belangrijker inkomstenbron voor het eiland, maar nog steeds draait de economie voornamelijk op het kweken van dadels. Doordat Boa Vista bij verschillende luchtvaartmaatschappijen aangeboden wordt als chartervlucht boeken steeds meer mensen een vakantie naar dit paradijselijke eiland. Toeristische vakantieoorden op Boa Vista zijn onder andere Praia de Salines, Sal Rei en Lacacão. In deze badplaatsen vind je de meest luxe accommodaties voor je vakantie op Boa Vista.

Geografie, natuur en klimaat van Boa Vista

Boa Vista is voor het grootste gedeelte een vrij vlak eiland, waarbij het hoogste punt de Monte Estancia is met zo’n 387 meter. Andere bergen op het eiland zijn de Santo Antonio en de Monte Negro. Het paradijselijke eiland ligt op ongeveer 450 kilometer van het Afrikaanse vasteland van Senegal. Het eiland is het op één na grootste eiland van de archipel in de Atlantische Oceaan. Boa Vista ligt heet meest oostelijk van alle Kaapverdische Eilanden en mede hierdoor kent het eiland de hoogste temperaturen. Het paradijselijke eiland staat voornamelijk garant voor schitterende uitgerekte witte zandstranden. Vakantiegangers genieten volop van de vele zonuren en de aangename temperatuur op het eiland. Het klimaat dat heerst op het Kaapverdische Eiland is een tropisch savanneklimaat. Het klimaat kenmerkt zich door de lange periodes van droogte. In de maanden augustus en september valt doorgaans de meeste neerslag. De temperatuur schommelt dagelijks tussen de 25 en 30 graden Celsius. In de regentijd op het eiland kan het onaangenaam benauwd worden op Boa Vista. Af en toe heeft het eiland ook te maken met de Harmattanwind. Deze wind zorgt ervoor dat de temperatuur flink oploopt en dat er neerslag komt in de vorm van zand vanuit de Sahara.

Cultuur en bezienswaardigheden Boa Vista

Boa Vista is in de 15e eeuw ontdekt door de Portugese ontdekkingsreiziger Diogo Gomes. De eerste bewoners op het eiland waren Portugezen en in 1587 werden de Kaapverdische Eilanden een Portugese kolonie. De eilanden werden voornamelijk gebruikt als tussenstop voor de slavenhandel tussen het Afrikaanse vasteland en Amerika. Doordat Boa Vista een Portugese kolonie is geweest zie je heel veel invloeden terug vanuit Portugal, maar ook zie je heel veel Afrikaanse invloeden terug. Boa vista is tevens de geboorteplaats van de Morna, een typisch Kaapverdiaanse muziekstijl. Op dit moment wordt Kaapverdië nog steeds aangemerkt als ontwikkelingsland. De lokale bevolking op de eilanden moeten het met ontzettend weinig doen en daarom is de opkomende toerisme sector enorm welkom. Het lijkt op het eerste gezicht dat Boa Vista er heel mooi en kleurrijk voorstaat maar die gedachte zal snel veranderen als je de steden en dorpjes zal aan doen tijdens je all inclusive vakantie Boa Vista. Qua historische bezienswaardigheden heeft het eiland niet heel veel te bieden. Er zijn voornamelijk oude koloniale huizen en kerken te bewonderen. Het gros van alle toeristen komt voor de paradijselijke stranden en de moderne all inclusive resorts naar Boa Vista.

Overige informatie Boa Vista

Het Kaapverdische eiland Boa Vista is de ideale vakantiebestemming voor een zon, zee en strandvakantie. Doordat steeds meer luchtvaartmaatschappijen een rechtstreekse vlucht aanbieden naar het eiland is Boa Vista steeds populairder aan het worden als vakantiebestemming. Het eiland is ook razend populair bij windsurfers en kitesurfers. Vooral als de passaatwind over Boa Vista waait, zijn er uitermate goede omstandigheden om deze sporten uit te oefenen. Boa vista staat voornamelijk bekend als het eiland met de moderne en luxe all inclusive resorts. Al deze luxe en moderne accommodaties liggen direct aan het paradijselijke witte zandstrand. Boa vista is de ideale bestemming voor een geweldige all inclusive vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *