limburgAlgemene informatie Limburg

In het zuidoosten van Nederland ligt de provincie Limburg. De naam van de provincie wordt pas vanaf 1815 gebruikt en het is één van de twaalf provincies van Nederland. Het is volgens velen een van de mooiste provincies in Nederland en uitermate goed om er van een all inclusive vakantie te genieten. De provincie heeft namelijk een prachtig landschap en de Limburgse cultuur is uniek en absoluut de moeite waard om te ontdekken. Het is tevens de provincie met de meeste zonuren van Nederland en in de zomer kent het gebied de hoogste temperaturen. Het Bourgondische leven komt overal in deze streek tot zijn uiting. Overal waar je komt tijdens je all inclusive vakantie zal je merken dat het uitermate gezellig is en er altijd wel een feestje te vieren is. In het heuvelachtige landschap van Limburg kun je prachtige wandel- en fietstochten maken. in de natuur zal je bijzondere planten en dieren kunnen aantreffen. Limburg is een prachtig gebied waar een ieder kan genieten van een heerlijke vakantie in eigen land.

Geografie, natuur en klimaat Limburg

De provincie Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland. De provincie wordt in het noordoosten begrensd door de provincie Gelderland en in het noordwesten door de provincie Noord-Brabant, in het zuiden en westen grenst Limburg aan de Belgische provincie Limburg en ook aan de Belgische provincie Luik, aan de oostkant grenst de provincie aan het Duitse Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van Limburg is Maastricht. De provincie kent een prachtige natuur en is voor Nederlandse begrippen buitengewoon heuvelachtig. In de wonderschone natuur van Limburg kun je prachtige wandelingen maken of fietstochten. De provincie kent de meeste zonuren van heel Nederland en het heeft de hoogste gemiddelde temperatuur van Nederland. Limburg heeft de ideale mix voor een geweldige vakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden Limburg

Het Bourgondische leven is overal in Limburg waar te nemen. Limburgers zijn buitengewoon trotse mensen en ze genieten alle dagen van het jaar. Overal waar je komt tijdens je vakantie zal je merken dat de gezelligheid aanwezig is en je overal wel een café tegenkomt waar je kunt genieten van een lekker Bourgondisch biertje of een lekkere wijn. In de provincie zijn ook heel veel bezienswaardigheden te bezichtigen zoals de hoofdstad Maastricht, het Drielandenpunt, Valkenburg, Gaia Zoo, Wereldtuinen Mondo Verde, Schutterspark en Kasteel Hoensbroek Zuid-Limburg. Daarnaast zijn er nog prachtige natuurgebieden te bewonderen in het mooie Limburg.

Overige informatie Limburg

In de meest zuidelijke provincie van Nederland kan een iedere genieten van een welverdiende vakantie in eigenland. Op slechts enkele uren reizen met de auto of het openbaar vervoer ben je al in deze schitterende provincie waar de ideale mix aanwezig is voor een verdiende vakantie. Er zijn zelfs mogelijkheden om in Limburg op basis van all inclusive te verblijven, dit betekent onbezorgd genieten van een vakantie in eigenland. Vergelijk alle all inclusive vakanties in Limburg hier op de website en boek voordelig een reis naar dit mooie stukje Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *