All inclusive vakanties vergelijken!

4 tips voor het onderhouden van je e-mountainbike kunt onderhouden tijdens een actieve vakantie

Deel artikel

Met de opkomst van de standaard e-bike, zijn er ook enorm veel andere modellen elektrische fietsen op de markt geïntroduceerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de elektrische vouwfiets of elektrische driewieler. Ook de mountainbike heeft een elektrische versie gekregen. Dit maakt het toegankelijker om met vrienden van een ander niveau mee een rit door de bossen te maken. Het onderhouden van je e-mountainbike is erg belangrijk omdat deze op die manier zo lang mogelijk mee gaat. In dit artikel geven we je vier tips voor het onderhouden van je e-mountainbike tijdens een actieve fietsvakantie.

1 Controleer de bandenspanning en de staat van de banden

Ten eerste is het belangrijk om de bandenspanning en de staat van de banden te controleren voordat je aan je sportieve fietsvakantie begint. De juiste bandenspanning draagt namelijk bij aan een soepele rit doordat de vering beter aanvoelt. Ook vermindert het controleren van de bandenspanning de kans op slijtage van de banden. Wanneer je ontdekt dat je banden behoorlijk versleten zijn, is het van belang om deze zo snel mogelijk te laten vervangen om zo ongelukken te voorkomen.

2 Reinig de e-mountainbike regelmatig

Ten tweede is het van groot belang om de e-mountainbike regelmatig te reinigen tijdens je sportieve fietsvakantie. Ook dit draagt bij aan de levensduur van je e-mountainbike doordat het bijvoorbeeld slijtage door roest voorkomt. Gebruik voor het schoonmaken van je e-mountainbike een speciaal schoonmaakmiddel en een grove doek. Bescherm daarnaast elektrische onderdelen met speciale hoezen zodat deze minder snel vuil worden. 

3 Controleer de remmen en de ketting

Ten derde is het belangrijk om de remmen en de ketting af en toe te controleren. Deze onderdelen spelen namelijk een belangrijke rol in het handhaven van veiligheid en prestaties van de e-mountainbike. Wanneer je remmen het niet goed doen kan dit gevaarlijk zijn bij hoge snelheden. Als de ketting stroef loopt gaat ook het trappen moeizamer. 

4 Bewaar de e-mountainbike op de juiste manier

Tenslotte is het van belang om je e-mountainbike op de juiste manier te bewaren. Hierdoor verroest en beschadigt de mountainbike minder snel, wat ook weer bijdraagt aan de levensduur van de e-mountainbike. Je vindt kwalitatief goede en voordelige e-mountainbikes bij Matrabike.

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om