All inclusive vakanties vergelijken!

Afrika safari – de leeuwen en olifanten achterna

Deel artikel

Jezelf eens met een echte vakantie verwennen is niet gaan luieren aan de kust van Turkije terwijl je van alle gemakken bent voorzien. Het avontuur lonkt niet als de catering van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat maar doordraait. Een avontuur vind je niet langs zwembaden met parasols maar wel in de volle natuur. Afrika heeft die natuur. En er stappen ook behoorlijke spannende dieren in rond. Zo kun je in Afrika kennismaken met de Big Five. Zoals de krachtige leeuw en de olifant. Die kennismakingen krijg je als je een safari boekt. Safari komt uit het vocabulaire van het Swahili en staat voor ‘reis’. Geen tripje door een dierentuin met tralies en hokken, maar een woeste Afrika safari door de bush of de jungle. Je voorzaten deden dat, gewapend met geweren. Of je legde zelf groot wild neer, of je werd erdoor overvallen. Praktijken die nu gelukkig niet meer mogen. Vandaag de dag schiet je nog wel op safari’s. Maar dan foto’s.

Game drive

Safari is ook bivakkeren in grote tenten en rondom je de natuur meemaken. Spannend wordt het tijdens een van de rondritten die ook wel als ‘game drive’ bekend staan. Je stapt dan in een (open) auto en gaat samen met experts het woeste land door. Onderweg word je getrakteerd op prachtige landschappen en ook dieren. Het is altijd weer uitzinnig om tijdens een Afrika safari ineens oog in oog te staan met een neushoorn of zelfs een normaal schuw luipaard. Beide dieren behoren trouwens ook tot de Big Five. Na de rondritten rust je lekker uit in je safari lodge waar je best of both worlds hebt: de Afrikaanse natuur én wifi! Zo kun je het thuisfront meteen laten zien hoe indrukwekkend de Afrikaanse zonsondergang is.

Een goede Afrika safari heeft rangers nodig

Een safari is de droom van elke natuurliefhebber. Maar het is natuurlijk wel iets heel anders dan een tochtje over de Drentse heide. Veiligheid staat voorop, begeleiding is noodzakelijk. De gidsen die je door de wildernis heen helpen, zijn ervaren en kunnen met onverwachte situaties omgaan. Bovendien weten ze exact de plekjes te vinden waar zich geregeld wilde dieren ophouden. Er zijn plekken in Afrika waar je jezelf door de wildernis zou kunnen sturen. In het diepe Afrikaanse zuiden is zo’n selfdrive safari mogelijk. Maar vind je dan ook de dieren waar je naar op zoek bent? Er is veel voor te zeggen de bush in te gaan met rangers.

Afrika safari: twee keer per dag de natuur in

Hoe gaat dat nou, zo’n dag tijdens een safari? Heel vroeg in de ochtend word je gewekt en al rond zes uur ga je een game drive doen. Reken op drie uurtjes. Pas dan volgt het ontbijt en een ontspanningsmoment. Rond vier uur in de middag ga je nog eens een safaririt doen. Dan heb je die dag liefst zes uur genoten van de Afrikaanse wildernis. Meer dan genoeg voor één dag.

Onderweg houd je je aan regels

Je beseft dat veiligheid een groot goed is als je te midden van wilde dieren verkeert. Er gelden belangrijke spelregels waaronder:

  • Ga tijdens een Afrika safari nooit rechtop in een open jeep staan
  • Houd je armen en benen altijd in de auto
  • Wees muisstil
  • Zet je GSM uit
  • Draag geen koptelefoons (je moet altijd je gids kunnen horen)

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om