All inclusive vakanties vergelijken!

Alles in één keer geregeld

Deel artikel

 

Een all inclusive vakantie is heel aantrekkelijk. Voor één prijs heb je álles: eten, drinken en een slaapplek in een hotel of resort. Maar dit zijn niet alle kosten voor de vakantie. Er moet natuurlijk rekening gehouden met de aanloop kosten en de kosten die bijkomend zijn in het vakantieland.

 

Als je met het vliegtuig gaat, moet je bijvoorbeeld rekening houden met parkeerkosten bij de luchthaven, als je met de auto richting richting de luchthaven gaat. Hetzelfde geldt voor benzine kosten. Ook als je met de trein gaat zal je een ticket moeten kopen wat ook behoort tot de bijkomende kosten voor de vakantie. Met alleen het boeken van een all inclusive vakantie ben je er niet, er is altijd sprake van bijkomende kosten, die ook toe te rekenen zijn aan de vakantie.

 

Eenmaal aangekomen bij je all inclusive accommodatie, kun je volgens de voorwaarden van de accommodatie onbeperkt eten, drinken en gebruik maken van verschillende faciliteiten. Maar bedenk wel van te voren dat de all inclusive formule alleen geldt op het terrein van de accommodatie. Alles wat je buiten je hotel of resort onderneemt of koopt, zal je uit eigen portemonnee moeten betalen. Dit zijn ook bijkomende kosten die je vooraf niet voorzien hebt. Het wil niet altijd zeggen dat je bij het boeken van een all inclusive vakantie direct álles voor één prijs hebt.

 

Verschillende soorten all inclusive vakanties

 

Het aanbod all inclusive vakanties is enorm en hierdoor bestaan er ook verschillende soorten in de populaire formule. De meeste hotels en resorts bieden standaard all inclusive aan waarbij je op gezette tijden kunt ontbijten, lunchen, dineren en een drankje kan halen bij de bar. Het eten is altijd in buffetvorm en niet iedereen is een liefhebber van buffet eten. Dit kan betekenen dat er misschien vaker buiten de deur gegeten gaat worden, waardoor je weer meer onkosten hebt voor je vakantie.

 

Er is ook een mogelijkheid om een uitgebreidere versie van de populaire formule te boeken, wij hebben het over een Ultra All Inclusive verblijf. Accommodaties die werken met deze formule bieden veel meer aan tijdens je all inclusive vakantie, zo zijn er vaak meerdere restaurants en bars aanwezig op het complex zodat je ook afwisseling hebt. Toch geldt ook bij een ultra all inclusive verblijf dat er altijd extra kosten aanwezig zijn wanneer je het complex verlaat en het dorp of het centrum intrekt.

 

Of een all inclusive vakantie nu voordelig is of juist niet, dat ligt vooral aan jouw eigen wensen en behoeften. Maar let bij het boeken van een all inclusive vakantie op eventuele addertjes onder het gras. In de kleine lettertjes van de voorwaarden worden bepaalde producten en/of activiteiten vaak uitgesloten van het all inclusive arrangement.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken