All inclusive vakanties vergelijken!

Boekenweek

Deel artikel

 

Nederlanders lezen op vakantie meer dan thuis

Als we op vakantie gaan dan gaan er zeker een aantal boeken mee in de koffer. Tijdens de vakantie word er enorm veel gelezen en het liefst uit een écht boek. Skyscanner heeft onderzoek gedaan naar wat Nederlanders het liefst doen op een vakantie en het blijkt dat we graag lezen. Deze week is het de boekenweek en het heeft als thema Reizen. Dit komt mooi overeen met het feit dat Nederlandse reizigers graag een boek lezen op de vakantie. Nederlanders zijn dus echte boekenwurmen tijdens de vakantie!

 

Liever een écht boek dan een e-reader

De mensen die mee hebben gedaan aan het onderzoek geven aan dat ze liever een écht boek willen lezen op de vakantie dan met een e-reader of tablet. Van het lezen van een boek tijdens een vakantie blijkt tevens dat wij er inspiratie van op doen. Doordat we veel lezen willen we graag naar een bepaalde bestemming toe of we willen iets zelf bewust gaan mee maken. We lezen vooral veel op vakantie omdat we dan er de tijd voor hebben en het ook nog eens ontspannen is om een boek te lezen.

 

Een goed boek leest lekker weg

Als we het over het boeken genre gaan hebben is vooral een thriller een veel gelezen genre. Als het boek spannend is en je zit eenmaal in het verhaal dan leest het boek makkelijk weg. De voorkeur gaat uit naar spannende en aangrijpende verhalen. Ook romans doen het uitstekend en dan met name bij de vrouwen. Mannen lezen liever een goede biografie. Ondanks de opkomst van smartphones, e-readers en tablets blijkt dat meer dan de helft liever een echt boek leest dan een virtueel boek. Tijdens een vakantie word er enorm veel gelezen, van de ondervraagden gaf 18 procent aan dat ze meer dan twee boeken lezen per week. Lezen is een inspiratiebron tijdens de vakantie en het zorgt ook nog eens voor optimale ontspanning!

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken