All inclusive vakanties vergelijken!

Camper huren in Portugal: de beste manieren om het land te verkennen

Deel artikel

Portugal is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Europa. Het land is bekend om zijn prachtige kustlijnen, historische steden en heerlijk eten. Als je van plan bent om Portugal te verkennen, dan is het huren van een camper een geweldige manier om het land te zien en te ervaren. In dit artikel bespreken we de beste manieren voor een camper huren in Portugal en hoe je het meeste uit je roadtrip kunt halen.

Waar huur je een camper in Portugal?

Er zijn verschillende camperverhuurbedrijven in Portugal, afhankelijk van waar je in het land bent. Lissabon en Porto zijn de grootste steden in het land en hebben verschillende verhuurbedrijven waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er een aantal lokale verhuurbedrijven verspreid over het hele land. Daarnaast zijn er ook diverse websites als camperseuropa.nl waarop je gemakkelijk een camper in Portugal kan huren.

Welk type camper moet je kiezen?

Het type camper dat je kiest, hangt af van je behoeften en voorkeuren. Er zijn verschillende soorten campers die je kunt huren, zoals camperbusjes, campers met een vast bed en campers met een uitschuifbaar bed. Als je met meerdere mensen reist, kun je het beste een grotere camper huren met meerdere bedden. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of de camper goed is uitgerust met alle benodigde voorzieningen zoals een koelkast, gasfornuis, toilet en douche.

Wat moet je weten voordat je gaat rijden?

Als je een camper in Portugal gaat huren, moet je ten eerste controleren of je een geldig rijbewijs hebt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de wegen in Portugal smal en bochtig kunnen zijn en dat het soms lastig kan zijn om te parkeren, vooral in grote steden. Als je niet gewend bent om een camper te rijden, kun je het beste kiezen voor een kleiner model.

Waar kun je overnachten met je camper?

In Portugal zijn er verschillende campings waar je met je camper kunt overnachten. Er zijn zowel campings op het platteland als in de buurt van steden en dorpen. Ook kun je op sommige parkeerplaatsen langs de snelweg overnachten, maar dit is vaak minder comfortabel dan op een camping. Zorg er wel voor dat je alleen op legale plekken overnacht en dat je je aan de lokale regels houdt.

Wat zijn de beste plekken om te bezoeken met je camper?

Portugal heeft zoveel prachtige plekken om te bezoeken met je camper. Van de prachtige stranden van de Algarve tot de historische steden Lissabon en Porto. Een van de mooiste plekken om te bezoeken is het natuurpark Peneda-Gerês in het noorden van Portugal. Hier vind je prachtige bergen, meren en watervallen en kun je mooie wandelingen maken. Ook de kustplaatsjes Cascais en Sintra, zijn zeker een bezoek waard.

Conclusie

Een camper huren in Portugal is een geweldige manier om de schoonheid van het land te ontdekken. Door een camper te huren, kun je de drukte ontwijken en op je eigen tempo rondreizen. Zorg ervoor dat je een betrouwbare en goed uitgeruste camper huurt en dat je je aan de lokale regels houdt. Ontdek de prachtige stranden, historische steden en verborgen parels van Portugal met je eigen camper!

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om