All inclusive vakanties vergelijken!

De 5 mooiste stranden van Aruba

Deel artikel

marsa alam strandTropische palmenstranden, prachtige accommodaties, gezellige bars en restaurants en een bruisende hoofdstad Aruba heeft het allemaal. Het eiland gelegen in de Caraïben is de ultieme vakantie bestemming voor toeristen die willen genieten van zon, zee en strand. Aruba heeft de beste stranden voor een heerlijke strand vakantie. Op de stranden van Aruba waant een ieder zich in het paradijs ter aarde. Zie hier onder de 5 mooiste stranden van Aruba:

Eagle Beach

Flaneren over het zachte zand van dit brede strand kan uitstekend. Eagle Beach is het langste zandstrand van het eiland, het verbindt Manchebo met Druif en met een lange strandwandeling zal je een verrassende inspannende training krijgen voor je kuitspieren. Naast het flaneren over het prachtige witte zandstrand kun je ook nog eens heerlijk culinair genieten bij één van de strandtentjes. Voor de actieve vakantiegangers biedt Eagle Beach heel veel watersporten, zoals snorkelen en duiken. Als je op zoek wilt naar schaduw op Eagle Beach moet je onder een van de wuivende palmbomen gaan staan/liggen of je moet een parasol kopen waarmee je zelf een eigen stukje schaduw kunt creëren. Langs Eagle Beach vindt je enorm veel kindvriendelijke accommodaties waar het heerlijk vertoeven is tijdens een Aruba vakantie.

Palm Beach

Waarschijnlijk het meest bekende zandstrand van Aruba is Palm Beach. Het hagelwitte zandstrand doet bij menig mens denken aan het echte paradijs. Het binnenland van Aruba kenmerkt zich als droog en rotsachtig en naar de kust toe zie je veel struikgewassen en cactussen. Aan de westkant van het eiland loopt dit over tot prachtige zand oevers waar één van de mooiste stranden van Aruba is gelegen. Aan het prachtige zandstrand liggen heel veel resorts waar een ieder kan genieten van een welverdiende strandvakantie op Aruba. De meeste resorts hebben een privéstrand waardoor het extra genieten is voor een geweldige vakantie. Op Palm Beach kun je heerlijk en zorgeloos je luie middag doorbrengen.

Fisherman’s Huts

Een bekende hotspot bij windsurfers en kitesurfers is Fisherman’s Huts. Voordat Aruba ontdekt werd door de vele toeristen werd op dit strand al dagelijks gebruik gemaakt van de heerlijke wind om te surfen. De zee kleurde destijds met fel gekleurde zeilen en heel veel vissersboten kwamen hier aan om de dagvangst aan land te brengen. Nog steeds is Fisherman’s Huts een belangrijke vakantiebestemming voor windsurfers en kitesurfers en het is een waar spektakel om dit te bekijken. Het strand kenmerkt zich met wit fijn zand met wat kiezels en stenen, en zeer ondiep water. Dit zijn de ideale omstandigheden om zelf ook eens te gaan windsurfen. Fisherman’s Huts heeft haar naam te danken aan de vele vissershutjes die langs het strand staan.

Arashi

Het witte fijne zand afgewisseld met enkele keien en stenen is één van de laatste stukjes zandstrand van Aruba voordat in het noordwesten het maanlandschap begint. Het strand is heel kaal en je moet zelf zorgen voor schaduw, dus neem je eigen parasol mee. Het Arashi strand heeft geen faciliteiten, het heeft allee enkele strandhutten. Het Arashi beach is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. Je kunt ook met de taxi of het openbaarvervoer naar het strand reizen. Op ongeveer 10 minuten lopen is een bushalte gelegen bij Malmok. Arashi strand is een prachtig strand om te zwemmen of te snorkelen want het zeewater is heel rustig.

Baby Beach

Baby Beach is één van Aruba’s drukst bezochte stranden na de stranden die bij de hotels zijn gelegen. In de afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in Baby Beach om het nog aangenamer te maken. Er zijn nu heel veel faciliteiten die een stranddag aangenamer maken, zoals toiletten, snackbarretjes en strandhutjes. Het zandstrand kenmerkt zich door het poeder witte zand en het ondiepe en rustige zeewater. Veel mensen duiken en snorkelen hier net iets buiten de baai omdat dit het mooist is, maar pas op want de stroming kan verraderlijk zijn. Het wordt aangeraden om hier te gaan snorkelen met een zwemvest en flippers om de stroming te kunnen trotseren. Tijdens het snorkelen kun je papegaai vissen en heel veel andere tropische vissen bewonderen. Als je geluk hebt kun je ook nog een octopus zien. Baby Beach is vooral in het weekend enorm druk want dan komt de lokale bevolking massaal naar het strand om te genieten van een vrije dag. Het strand is goed bereikbaar met de auto of een taxi.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken