All inclusive vakanties vergelijken!

De mooiste bezienswaardigheden in Giethoorn

Deel artikel

Een uniek landschap met kronkelende kanalen, bruggetjes en boerderijen die met riet gedekt zijn. Dat is hoe je Giethoorn misschien wel het beste kunt omschrijven. Het indrukwekkende dorp ligt gelegen in Overijssel en heeft voor toeristen heel veel te bieden. Bootje varen Giethoorn is natuurlijk het populairst, maar je kunt ook een nationaal park bezoeken, een brouwerij en een museum.

De grachten van Giethoorn

Een bezoek aan Giethoorn is niet compleet zonder een boottocht door de schilderachtige grachten. De waterwegen doorkruisen het hele dorp en heeft zicht op de adembenemende omgeving. Huur een fluisterbootje, een traditionele punter of een kano om rustig te varen over de kalme wateren. Geniet van de groene rietvelden, sierlijke bruggen en pittoreske boerderijen die langs de grachten liggen. De sfeer die er hangt, zal je nooit meer vergeten. Bootje varen in Giethoorn? Zorg er dan voor dat je van tevoren reserveert zodat je zeker weet dat je een bootje hebt!

Brouwerij de Pauw

Voor de liefhebbers van ambachtelijk bier is Brouwerij de Pauw een plek in Giethoorn die je niet mag missen. Deze charmante brouwerij biedt een verscheidenheid aan huisgemaakte bieren, elk met een unieke smaak en karakter. Neem deel aan een rondleiding door de brouwerij en leer het brouwproces kennen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van het bier maken in de regio. Sluit je bezoek af met een proeverij van de lokale bieren, en geniet van de gezellige sfeer in het proeflokaal.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

In Giethoorn kun je ook genieten van de prachtige natuur. In het uitgestrekte moerasgebied maak je de mooiste wandel- en fietstochten. Als je geluk hebt kun je bijzondere dieren spotten maar ook zijn er meerdere zeldzame planten te vinden. Geniet van de stilte die hier te vinden is.

Museumboerderij ’t Olde Maat Uus

In de museumboerderij doe je een stap terug naar het verleden. Je ontdekt hoe bewoners vroeger leefden. Zo zie je onder andere hoe de huizen er uitzagen, welke gereedschappen eerder gebruikt maar ook welke ambachten er werden beoefend. Het is een leuk uitje voor jong en oud.

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om

Nederland

Fietsvakanties in Limburg

Verlang je naar een ontspannende vakantie weg van de drukte? Overweeg dan eens een fietsvakantie in Limburg in plaats van de typische all-inclusive resort vakanties.