All inclusive vakanties vergelijken!

De schoonheid van de Ionische Eilanden

Deel artikel

Griekenland VakantieVoor de een zijn de Griekse eilanden het paradijs, terwijl de ander ze verafschuwd. Gelukkig heeft iedereen een eigen smaak, maar de mensen die de Griekse eilanden verafschuwen missen werkelijk iets moois. Vakantiegangers die al meerdere keren naar bijvoorbeeld Kreta, Kos, Corfu of Rhodos op vakantie zijn geweest zullen het beamen dat de Ionische Eilanden barsten van de schoonheid.

Eigenlijk is het op de Griekse eilanden vrijwel altijd heerlijk weer en wie een heerlijke Griekse hap wil nuttigen hoeft niet ver te zoeken. Maar wat mij vooral aanspreekt aan het land is de schoonheid van Griekenland. Als je nog nooit op vakantie bent geweest naar één van de Griekse eilanden is de schoonheid van het land onwerkelijk. Ik raad je aan om de schoonheid met eigen ogen te bewonderen!

Ten westen voor de kust van het Griekse vasteland ligt de eilandengroep de Ionische Eilanden. De eilanden zijn minder bevolkt dan de andere toeristische eilanden en dat komt omdat ze meer geïsoleerd liggen. De eilanden die behoren tot de Ionische Eilanden zijn over het algemeen stukken groener dan de andere Griekse eilanden. De Ionische Eilandengroep bestaat uit zeven grote eilanden. Enkele eilanden die absoluut de moeite waard zijn voor een Grieks vakantieavontuur zijn Lefkas, Kefalonia en Corfu.

Doordat Griekenland buitengewoon veel eilanden voor de kust heeft liggen is het een ideale vakantiebestemming om meerdere eilanden aan te doen tijdens je vakantie. Dit wordt ook wel eiland hoppen genoemd. Je springt als het ware van het ene naar het andere eiland. Het beloofd een spectaculaire reis te worden. Je ziet de werkelijke schoonheid van Griekenland en niet die afgrijselijke druk bezochte toeristische plaatsen, zoals Chersonissos, Kreta.

Start de vakantie op Lefkas

Begin de vakantie op het schitterende eiland Lefkas. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden en helderblauw water. Een ieder zal versteld staan van de schoonheid van de stranden en het zeewater. Als het goed is kun je op het strand van Lefkas maar één woord uitbrengen en dat is WOW! Zo iets oogverblindendst heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Na een fantastische dag met super veel indrukken is het heerlijk om bij een lokaal restaurant naar binnen te stappen om te genieten van de lokale producten. Het leuke van het dineren bij een lokaal restaurant is dat het hoofdgerecht nauwelijks iets hoeft te kosten.

En we hoppen door naar Kefalonia

Na een aantal dagen doorgebracht te hebben op het wonderschone Lefkas is het tijd voor de volgende bestemming en dat is Kefalonia. Het eiland is een stuk groter dan Lefkas en hetzelfde geldt voor het centrum. Hier in het centrum zijn verschillende clubs en barretjes te vinden. Als je niet van toeristische trekpleisters houdt kun je het beste kiezen voor een verblijf in een klein vissersdorpje. Wederom zijn er, net als op Lefkas, prachtige stranden te vinden op Kefalonia. Het mooiste strand is Myrthos Beach en het is een must see. Ook Melissani-grot is een must see. Het dak van de grot is in een ver verleden naar beneden gevallen en nu schijnt het zonlicht op het water waardoor er een waanzinnig kleureffect ontstaat.

We eindigen de vakantie op Corfu

Vanaf Kefalonia vlieg je binnen dertig minuten naar het eiland Corfu. Dit eiland kenmerkt zich door de vele baaien met grindstranden. Dit is de reden waarom toeristen massaal aan het snorkelen gaan op Corfu. Doordat het neerslag gehalte op Corfu relatief hoog ligt, is het eiland overweldigend groen en het heeft ook nog eens een gunstig klimaat. Op het eiland zie je heel veel olijfbomen, want in de Venetiaanse tijd werd de bewoners beloofd dat ze een premie kregen voor elke tien olijfbomen die geplant werden. De premie was een goudstuk. Corfu is het eiland van de olijfbomen en de olijfolie. Het groene eiland is een fantastische bestemming om de laatste dagen van je vakantie te slijten, voordat je weer huiswaarts keert naar het vlakke en grauwe Nederland. De Ionische Eilanden is genieten van de prachtige schoonheid van Griekenland.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken