All inclusive vakanties vergelijken!

Door Ebola nauwelijks boekingen naar Afrika

Deel artikel

all inclusive gambia westernNu het ebolavirus zich razend snel lijkt te verspreiden, worden er veel minder reizen verkocht naar Afrika. Nederlandse reisorganisaties melden dat Nederlanders geen trek meer hebben in een reis naar een Afrikaans land door het ebolavirus. De ziekte heerst vooral in Guinee, Liberia en Sierra Leone en toch willen Nederlanders ook niet meer op reis naar West-Afrika. De Nederlandse reisorganisaties zitten met de handen in de haren, want het is een flinke strop. Het is zelfs één van de gespreksonderwerpen bij het ambtelijk en ministerieel overleg in Den Haag over de ebola-crisis.

Nederlandse reisorganisaties worden hard getroffen doordat het ebolavirus razend snel om zich heen grijpt. Arke Fly, Transavia en Corendon hebben vluchten voorlopige geannuleerd tot nader berichtgeving. Arke Fly vloog twee keer per week naar Senegal en al deze vluchten zijn geannuleerd. Corendon en Transavia hebben enkele vluchten voorlopig geannuleerd maar ze bieden nog wel vluchten aan naar Gambia.

Boekingen naar Gambia met 60 procent gedaald

Ondanks dat er nog steeds vluchten aangeboden worden naar Gambia hebben de reisorganisaties het aantal boekingen naar Gambia zien dalen met 60 procent. Reizen naar Senegal zijn met 45 procent gedaald voor de aankomende periode. De reisorganisaties geven mede aan dat het niet alleen een grote strop is voor hun maar ook vooral voor de getroffen landen. Gambia en Senegal moeten het vooral van het toerisme hebben, de economie zal daar een flink klap krijgen door de uitbraak van het ebolavirus.

Wat als je al een vakantie geboekt hebt naar Gambia

De kans is aanwezig dat je al een reis hebt geboekt naar Gambia. Het is goed in te denken dat je dan wel enorm aan het twijfelen komt of je wel naar het land moet afreizen voor een vakantie nu het ebolavirus zich razendsnel verspreid. Het annuleren van de reis is mogelijk maar de verzekeringsmaatschappijen zullen de annulering niet vergoeden omdat er geen negatief reisadvies is afgegeven voor een vakantie naar Gambia. En omdat het een epidemie betreft word een annulering al helemaal niet snel vergoed. Normaal gesproken kun je dan een beroep doen op het calamiteitenfonds maar deze geldt alleen bij natuurrampen, oorlog, rellen en opstanden.

Als er toch een negatief reisadvies afgekondigd wordt voor reizen naar Gambia, zal een annulering als nog niet vergoed worden. Het is bijna niet voor te stellen dat je geen mogelijkheid krijgt om de reis kosteloos te annuleren of om te boeken. Vooralsnog is er geen ander alternatief voor het vergoeden van annuleringen naar Gambia. Het zou mooi zijn als de verzekeringsmaatschappijen gezamenlijk eventueel met hulp van de overheid hier een oplossing voor kunnen vinden.

Wat als je eerder naar huis moet wegens het ebolavirus

Ben je al op de plaats van bestemming en moet je op de één of de andere dag naar huis, dan worden de kosten ook niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij, ook al ben je zelf niet ziek. De terug vlucht wordt in dit geval geregeld via de overheid.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken