All inclusive vakanties vergelijken!

Een visum voor Turkije bestellen

Deel artikel

Het is natuurlijk heerlijk om alle aanbiedingen te lezen op het internet en ook in de reiswinkels om naar Turkije op vakantie te gaan. Er zijn volop goede aanbiedingen om voor een mooi bedrag een leuke vakantie te boeken. Wanneer je naar Turkije op vakantie gaat dan is het belangrijk om ook een visum Turkije te hebben. Zonder een visum wordt je namelijk niet toegelaten tot het land. Het was voor een lange tijd mogelijk om een visum Turkije op het vliegveld in Turkije te verkrijgen. Het is nu niet meer mogelijk. De Turkse overheid heeft het veranderd en nu maakt men gebruik van een elektronisch visum. We vertellen je graag wat het is en ook hoe je het kunt aanvragen en krijgen. Laten we snel van start gaan.

Wat is een elektronisch visum Turkije?

Wanneer je op vakantie gaat naar Turkije is het belangrijk om een visum te hebben. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een vakantie of om een zakelijke trip. Zonder een visum kom je Turkije niet in. Je hebt dus altijd een visum voor Turkije nodig. Het aanvragen van een e-visum Turkije gebeurt volledig digitaal. Het visum is verplicht voor alle reizigers, van jong tot oud. Ook voor een baby moet je een visum aanvragen. Het e-visum is het officiële document om Turkije in te kunnen reizen. Het is voor een vakantietrip of zakelijke reis voldoende om mee naar Turkije te reizen.

 

 

Met spoed een visum nodig?

Wanneer je door omstandigheden een e-visum zeer snel nodig hebt dan kun je voor een spoedprocedure kiezen. Het is dan mogelijk om binnen een kwartier een e-visum te krijgen. Het is natuurlijk handig wanneer je het vergeten bent aan te vragen om het dan toch nog snel te krijgen. Zo kun je alsnog op vakantie gaan of je zakenreis starten. Vooral bij een zakenreis is het natuurlijk handig om binnen een kwartier een visum te hebben om naar Turkije te kunnen reizen. De (onverwachte) zakentrip kan dan gewoon doorgaan.

 

Hoe lang is het visum voor Turkije geldig?

Een e-visum is een elektronisch visum voor Turkije en heeft een geldigheid van 180 dagen. Het is mogelijk om binnen deze 180 dagen (bijna 6 maanden) onbeperkt Turkije in te reizen. Je mag er dan in totaal 90 dagen aaneengesloten blijven. Het is niet mogelijk om 180 dagen te blijven. Wel mag je binnen de 180 dagen meerdere keren komen. Het kan gaan om twee afzonderlijke reizen van maximaal 90 dagen en ook om meerdere reizen welke wat korter zijn. Wanneer je bijvoorbeeld op 2 april het land ingaat dan heb je recht op een periode om Turkije in en uit te reizen van 180 dagen. Je kunt dus van 2 april tot 22 april gaan. Vervolgens kun je ook nog in september naar Turkije gaan.

 

De voorwaarden van het elektronische visumtype

Het e-visum Turkije kun je gebruiken voor toeristische en zakelijke reizen. Het is belangrijk om een paspoort of een identiteitskaart te hebben welke minimaal nog zes maanden geldig is. Het is mogelijk om met het visum Turkije met de auto of met een vliegtuig in te reizen. Wanneer je met de auto gaat moet je natuurlijk ook een geldig rijbewijs meenemen.

 

Hoe vraag je het Turkse visum aan?

Het e-visum Turkije is eenvoudig aan te vragen via de site van de Turkse overheid, welke hiervoor dient. Ook is het mogelijk om het via een bemiddelaar aan te vragen. Het is een eenvoudig proces waarmee het visum snel is aan te vragen. De aanvraag via de website van de Turkse overheid kun je zelf doen door een formulier in te vullen en de betaling met een creditcard te doen. De site waar je naartoe moet gaan is evisa.gov.tr. Wanneer je gebruik maakt van een bemiddelaar dan moet je rekening houden met een extra betaling.

 

Wanneer dien je je visumaanvraag in?

Het beste is het om je visum direct na het boeken van je vakantie aan te vragen. Het is zo mogelijk om direct alles klaar te hebben voor je reis. Zorg dat alle papieren goed zijn en je paspoort of identiteitskaart nog geldig zijn voor de hele reis. Het is belangrijk om Turkije in te reizen en natuurlijk om ook weer thuis te komen. Het is belangrijk om te zorgen, dat je alles van het begin tot het eind goed regelt.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken