All inclusive vakanties vergelijken!

Er worden steeds minder vakanties geboekt

Deel artikel

 

De boekingen voor zonvakanties liggen ver achter bij de verwachtingen van begin dit jaar. Eerder leek de reisbranche weer in de lift te zitten maar het blijkt dat de consumenten nog steeds de hand op de knip houdt en wacht tot er mooie aanbiedingen voorbij komen met betrekking tot zonvakanties.

 

Tot nu toe werden er 7 procent minder vakanties geboekt dan een jaar eerder en dit baat de reisbranche grote zorgen want dit is een dramatisch dieptepunt. Nog nooit eerder werden er zo weinig vakanties geboekt, terwijl het seizoen al in volle gang is blijven de boekingen achter.

 

De vakantie kriebels komen er bij de meeste consumenten er wel weer aan maar toch blijven de boekingen uit en wachten de meeste consumenten op het laatste moment om een vakantie te boeken naar de zon. Er zijn altijd goedkope vakanties te boeken en dat geldt ook voor deze periode. Er word zelfs gewaarschuwd dat wie te lang wacht wel eens achter het net kan vissen voor een gedroomde vakantie. Reisorganisaties hebben al minder vakanties ingekocht omdat vorig jaar het boeken van vakanties ook al minder was dan een jaar daarvoor. De prijzen voor vakanties kunnen zelfs gaan stijgen doordat er een krapte kan gaan ontstaan op de markt.

 

Ben je niet afhankelijk van het hoogseizoen voor een vakantie dan kun je dit jaar nog wel eens heel veel geluk hebben en liggen de vakantie aanbiedingen voor het oprapen deze zomer. Want wie in het naseizoen op vakantie gaat heeft nog genoeg tijd en keuze om een vakantie te boeken. De aanbiedingen komen vooral tot stand omdat grote reisorganisaties een moordende prijsoorlog zijn gestart voor vakanties naar landen in de Middellandse Zee en de Cariben. Vooral de reisorganisaties Arke, Corendon, Sunweb en Neckermann stunten met de prijzen van vakanties naar deze gebieden.

 

Turkije en Griekenland doen het wel enorm goed qua boekingen. Dit komt voornamelijk door de lage prijzen voor de vakanties naar deze landen en het grote aanbod all inclusive vakanties. Dat de boekingen in de hele sector achter blijven baat iedereen zorgen maar er is hoop dat de boekingen wel weer aantrekken.

 

Het mooie weer in ons eigen land speelt ook een belangrijke rol voor het uit blijven van boekingen. Wil je als consument er zeker van zijn dat je naar je gedroomde vakantiebestemming toe kan dan is het zaak om er op tijd bij te zijn want dit jaar geldt voor vakanties echt weg = weg.

 

Bij het boeken van een zonvakantie is het belangrijk om te controleren of de reisorganisatie of reisbureau is aangesloten bij de ANVR en het Garantiefonds. Want er word niet uitgesloten dat er dit jaar nog koppen zullen gaan rollen door het uitblijven van boekingen. Met de zekerheid die de ANVR en het Garantiefonds bieden kan iedereen toch met een gerust hart een vakantie boeken voor deze zomer.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken