All inclusive vakanties vergelijken!

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Deel artikel

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming

De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland enorm veelzijdig is als vakantieland, het maakt niet uit of je er in de winter neerstrijkt of in de zomermaanden er is altijd meer dan genoeg te zien en te doen. Van Griekse oudheid bekijken tot de prachtige natuur bewonderen of gewoon een relaxte strandvakantie het is allemaal mogelijk in Griekenland. Griekenland is gelegen in het zuidoosten van Europa en heeft naast het vaste land een groot aantal eilanden, waarvan Kreta, Rhodos en Lesbos de grootste eilanden zijn. Maar naast deze grote eilanden heeft Griekenland enorm veel eilanden die minder groot en minder bekend zijn en dit zijn eilanden die echt te ontdekken zijn.

Athene de Griekse hoofdstad met de meest historische bezienswaardigheden

Van heel Europa is Athene toch wel de meest bijzondere hoofdstad, hier zijn zo ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden uit de Romeinse en Griekse oudheid die je ooit in je leven hebt moeten bewonderen. Voor vakantie naar Athene hoef je niet perse in de drukke zomermaanden ernaar toe, want in de wintermaanden is Athene net zo wonderschoon als in de brandende zomerzon. Nog een voordeel om in de wintermaanden Athene aan te doen is dat je er op dat moment weinig tot geen toeristen aantreft en jij je op alle gemak kan verdiepen in de Romeinse en Griekse oudheid. Als je eenmaal in Athene bent mag je één ding vooral niet voorbij laten gaan en dat is een bezoek aan de Akropolis, het meest bekende bouwwerk van Griekenland en het meest belangrijke monument van de huidige Westerse wereld. Naast de prachtige oudheid die overal in deze mooie stad te bewonderen is, kun je tegenwoordig ook moderne kunst in de stad bewonderen. Deze moderne kunst is afkomstig van een graffiti groep en zij maken echt indrukwekkende graffiti kunstwerken. Bijna alle toeristen komen naar Athene toe om de indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen, maar wat de meeste toeristen niet weten is dat Athene prachtige lange witte zandstranden heeft waar je heerlijk kunt genieten. Er is alleen één maar! Op een zonnige dag zijn de stranden overvol. Naast een stedentrip kun je dus ook hier heerlijk genieten van een strandvakantie of een combinatie van beide.

Ontdek de wonderschone eilanden van Griekenland

Wanneer jij geen zin hebt in massa toerisme en vooral geen uitbundige jongeren die genieten van hun vakantie op bijvoorbeeld Kreta dan heeft Griekenland prachtige eilanden die nog niet ontdekt zijn door het massa toerisme. Griekenland heeft enorm veel eilanden en de meest bekende en populairste eilanden zijn Kreta, Rhodos, Kos en Lesbos, maar andere eilanden die minder bekend zijn bij alle toeristen zijn Karpathos, Lefkas, Zakynthos, Kefalonia en Patmos. Deze eilanden hebben allemaal een wonderschone natuur en een prachtig landschap en misschien wel het mooiste ze zijn nog nauwelijks aangetast door het toerisme. De eilanden worden wel steeds vaker gevonden door toeristen maar er zijn op de genoemde eilanden nog plekken waar je bijna als enige aan het prachtige strand ligt. De lokale bevolking op deze eilanden zijn enorm gastvrij en je kunt er ook nog eens heerlijk echt Grieks eten. Op deze eilanden ervaar je het echte Griekenland en ook op deze eilanden zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden uit de oudheid te bezichtigen. Deze eilanden zijn absoluut de moeite waard om te bewonderen en te genieten van de rust, de zee, het strand en natuurlijk de zon.

Gerelateerd nieuws

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken