All inclusive vakanties vergelijken!

Herfstvakantie onverminderd populair

Deel artikel

Bluesun NeptunDe herfstvakantie staat in Nederland voor de deur. Doorgaans grijpen veel Nederlanders de eerste vakantie na de zomer nog aan om er even lekker tussenuit te gaan. Dit jaar trekken wederom veel Nederlanders eropuit in de aankomende herfstvakantie. Volgens de laatste cijfers hebben ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders een vakantie geboekt in de herfstvakantie.

Volgens NBTC Holland Marketing brengen ruim 700.000 Nederlanders de herfstvakantie door in eigen land. Daarnaast zullen er nog ruim 600.000 Nederlanders een vakantie doorbrengen in het buitenland. Het aantal geboekte vakanties in de herfstvakantie is gelijk aan vorig jaar en hierdoor is de herfstvakantie onverminderd populair om er nog even lekker tussen uit te gaan.

Vakantie in eigen land heeft de voorkeur

De ruim 700.000 Nederlanders die voor een korte vakantie in het eigen land kiezen hebben de voorkeur om te verblijven in een bungalow. De bungalowparken in Nederland zijn voor de aanstaande herfstvakantie ook helemaal volgeboekt. De activiteiten die de vakantiegangers vooral ondernemen zijn fietsen en wandelingen maken, of heerlijk ontspannen bij het indoor zwembad als deze aanwezig is bij het bungalowpark. Attractieparken zijn ook razend populair om te bezoeken tijdens de herfstvakantie.

Duitsland en België zijn het meest intrek voor een buitenland vakantie

De 600.000 Nederlanders die naar het buitenland vertrekken voor een korte vakantie gaan vooral naar Duitsland en België. De keuze voor onze buurlanden komt voornamelijk omdat het niet al te ver reizen is maar je toch het gevoel hebt dat je in het buitenland bent. De meeste Nederlanders boeken voor een verblijf in Duitsland of België wel een hotel of appartement.

Een klein gedeelte van de Nederlanders die naar het buitenland vertrekken kiezen voor een zonvakantie. Spanje en Turkije zijn vooral populair voor een zonvakantie. Het meest geliefd is een all inclusive vakantie naar het mooie Turkije. Dit heeft voornamelijk te maken met het nog heerlijke klimaat dat er heerst aan de Turkse Rivierá. Nu de herfst in Nederland echt aanwakkert is het goed mogelijk dat er meer Nederlanders nog een last minute vakantie boeken naar een zonnige vakantiebestemming.

Herfstvakantie verdeelt over twee weken in Nederland

De herfstvakantie vindt in Nederland gespreid plaats. De regio Noord heeft de herfstvakantie van 11 tot en met 19 oktober, de regio’s Zuid en Midden hebben de herfstvakantie van 18 tot 26 oktober. Het is logisch dat er in de tweede week meer Nederlanders op vakantie gaan omdat dit een groter gebied betreft. In de tweede week gaan ruim 700.000 Nederlanders met vakantie. De gespreide vakantie is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de drukte enigszins verspreid is bij vakantiebestemming, attractieparken en dierentuinen.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken