All inclusive vakanties vergelijken!

Het leukste van Athene?

Deel artikel

Ga je binnenkort op stedentrip naar Athene of overweeg je het als je volgende vakantiebestemming? Deze hoofdstad van Griekenland vormt een van de oudste beschavingen van Europa en is alleen daarom al een bezoekje waard. Maar ook daarbuiten zijn er genoeg redenen om Athene een bezoek te brengen! We zetten de leukste to-do’s op een rij.

Ontdek de wereld van de Oude Grieken

Athene vormt de geboorteplaats van de wereld zoals we ‘m nu kennen en dat zie je nog steeds overal terug. Duik in de wereld van de Oude Grieken en breng een bezoek aan de Akropolis of het oude Olympisch Station, op de plek waar al duizenden jaren geleden sportwedstrijden werden gehouden. Athene ademt geschiedenis en dat zul je overal merken. 

Huur een bootje en ga het water op

Athene ligt niet ver verwijderd van de zee en dus kun je zo het water op! Reis af naar de kust om deel te nemen aan een van de vele wateractiviteiten. Zo kun je een boot huren via Tubber, suppen of gewoon lekker ontspannen aan het water. Uiteraard kun je ook de eilanden voor de kust verkennen, want Griekenland staat niet voor niets bekend als het land van vele eilanden. 

Geniet van de Griekse keuken

Loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan een Griekse gyros of souvlaki? De Griekse keuken is behoorlijk uitgebreid met vele soorten gerechten. Vaak is het eten bereid met vlees, groenten en kaas en eigenlijk is alles wel het proberen waard. Neem dus plaats bij een traditioneel Grieks restaurant voor een mezze, waar je een selectie aan kleine gerechtjes bestelt om met je gezelschap te delen. 

Bezoek de wijk Plaka

Hoewel Athene een drukke stad is, is het zeker mogelijk om je te onttrekken aan alle prikkels. Bezoek de wijk Plaka, waar je je tussen de kleurrijke huizen met felle bloemen en smalle straatjes voor je gevoel op een Grieks eiland bevindt. Bovendien vind je hier veel restaurants en bars waar je even rustig op adem kunt komen tijdens de stedentrip. Een echte aanrader dus!  

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om