All inclusive vakanties vergelijken!

Het oosten van de Verenigde Staten

Deel artikel

De Verenigde Staten is voor veel mensen een droomland om op vakantie te gaan, in het oosten zijn grote steden die veel bezocht worden door toeristen. Het oosten van de Verenigde Staten heeft veel steden die belangrijke gebouwen bezitten, de bedrijvenstad New York, de hoofdstad Washington en het relaxte Philadelphia. Deze steden kennen interessante musea, belangrijke beelden en fantastische natuurgebieden. Tijdens een vakantie in het oosten van de Verenigde Staten kunnen veel prachtige locaties bezocht worden.

 

De wolkenkrabbers van New York

New York is de stad waar alles mogelijk is, alle culturen bij elkaar komen en bekend staat als “The city that never sleeps”. De ‘Big Apple’ is een plek waar mensen inspiratie op doen en gaan wonen om een nieuw hoofdstuk in hun leven te starten. New York staat vol met wolkenkrabbers waaronder woonappartementen en bedrijfskantoren, sommige wel hoger dan 400 meter!

 

De stad bevat multiculturele wijken zoals; Chinatown, Little Italy, Koreatown en natuurlijk Greenwich Village. Het wordt ook wel de ‘melting pot’ van de wereld genoemd door de vele culturen die samenkomen. De stad heeft natuurlijk ook het hoge Empire State Building en het World Trade Center. Twee wolkenkrabbers waarvan de eerst genoemde 381 meter hoog is. In 2001 werd dit bouwwerk overtroffen door het World Trade Center met een hoogte van 417 meter hoog! Het is in beide gebouwen mogelijk om naar de top te gaan en de indrukwekkende skyline van New York te bewonderen. Wolkenkrabbers in New York

 

Het wereldbekende Central Park is natuurlijk een must see bij het bezoeken van New York. Het park heeft een oppervlakte van 3,41vierkante kilometer. Een mooi park om in hard te lopen of om de hond in uit te laten! Naast dit mooie park heeft New York ook nog het beroemde vrijheidsbeeld, het teken dat staat voor politieke vrijheid en democratie en iedereen welkom heet die New York inkomt. Er zijn diverse kaartjes voor het bezoeken van het vrijheidsbeeld, één hiervan is het “Grounds Only” ticket waarbij je toegang hebt tot het eiland waar het beeld op staat. Vervolgens is er het “Pedestal” kaartje, waarbij je toegang hebt tot het museum en de onderste helft van het beeld, met daarbij uitstekend uitzicht op New York. Tenslotte is er het “Crown” kaartje wat toegang tot alles geeft, het museum, de sokkel en de kroon waar je fantastisch uitzicht hebt op de skyline van New York. De tickets voor de kroon zijn zeer geliefd en zullen op tijd gereserveerd moeten worden omdat deze snel uitverkocht zijn.

 

Daarnaast kent New York natuurlijk ook het 9/11 Memorial monument in New York op Ground Zero, het indrukwekkende herdenkingsmonument is voor de slachtoffers van 9/11 en de bomaanslag op het WTC. Op 26 februari 1993 zijn bijna 3.000 mensen overleden aan de aanslagen op het World Trade Center. Naast deze aanslagen is het 9/11 memorial ook het herdenkingsmonument van de gebeurtenis op 9 november 2001 op de Twin Towers. Het monument staat op de plek waar de Twin Towers ten onder gingen, waar het mogelijk is om steun te betuigen aan de slachtoffers.

De belangrijke gebouwen van Washington

De hoofdstad van de Verenigde Staten met de vele belangrijke witte gebouwen, een plaats die zeker niet mag ontbreken van het stedentriplijstje. De indrukwekkende gebouwen kunnen bekeken worden tijdens een tour. Eén van deze belangrijke gebouwen is het Witte Huis, het huis van de Amerikaanse president. Aanschouw waar de president van Amerika woont en de vele ruimtes en velden bezit die het Witte Huis heeft.

 

Naast de belangrijke gebouwen bezit Washington ook veel interessante musea. Het wereldbekende natuurhistorisch museum van New York is hier een voorbeeld van. In dit museum wordt de evolutie van de mens en resten van organismes gepresenteerd. Hier staan grote fossielen van honderden jaren oud tentoongesteld, een mooie bezienswaardigheid om te bewonderen tijdens een bezoek aan Washington.

 

Een herdenkingsmonument die zeker niet overgeslagen mag worden is het monument van oud-president Abraham Lincoln. De van steen nagemaakte president kijkt uit op het Washington monument. Dit monument is een kopstuk van het grote National Mall, een park met grote waardevolle gebouwen waar diverse musea, monumenten en het Capitool te vinden zijn. Genoeg te doen tijdens een prachtige vakantie naar het oostelijke deel van de Verenigde Staten!

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken