All inclusive vakanties vergelijken!

Het indrukwekkende Portugese Bloemeneiland

Deel artikel

We hebben het hier natuurlijk over Madeira. Omdat dit eiland weinig zandstranden heeft is het lang niet zo toeristisch als de andere delen van Portugal. Op dit eiland is erg geliefd omdat het een lekker klimaat heeft, namelijk een mild klimaat. Het is hier het hele jaar tussen 16 en 24 graden Celsius. Als je een liefhebber van de natuur bent dan is dit bloemeneiland echt wat voor jou. Door de niet te lage en te hoge temperatuur kan de natuur zijn gang blijven gaan en mooi blijven groeien en bloeien. Het eiland heeft een typisch vulkanisch uiterlijk doordat het binnenland bestaat uit een rotsachtige kust en bergen. Je kunt in de buurt van Santana langs de watervallen lopen en natuurlijk ook de hoofdstad Funchal bezoeken. Als je liever wat verkoeling opzoekt ga dan naar het zwembad in Porto Maniz.

De mooiste bezienswaardigheden van Madeira

In Madeira kun je mooie plaatsen bezoeken. Zo kun je naar Funchal, de hoofdstad. Je kunt hier lekker door de straatjes struinen een terrasje pakken. Ook kun je hier veel musea bezoeken en genieten van het mooie weer. Je kunt op Madeira ook verschillende bergen oplopen. Zo kun je wandelen rondom de bergen Pico do Ariero en Pico Ruivo. Je kunt hier ook mooi rond lopen in de prachtige natuur. Omdat Madeira ook wel het bloemeneiland wordt genoemd, vind je hier ook veel botanische tuinen. Breng hier een bezoekje aan en je bent zo een hele dag zoet. Verder vind je natuurlijk veel musea op dit eiland en enkele stranden. Deze stranden zijn prachtig om naar toe te gaan, ze zullen nooit bom vol liggen met toeristen. Je kunt dus rustig op een later tijdstip naar het strand gaan zonder dat je geen handdoek kwijt kunt. Wanneer je in de buurt bent van Porto Moniz, dan moet je een dag doorbrengen bij de natural swimming pools. Deze zwembaden zijn van natuurlijke bronnen en zijn daarentegen echt prachtig. Je zwemt hier tussen de rotsen en andere natuurlijke eigenschappen.

Boek je vakantie naar het prachtige Portugal

Zo als je waarschijnlijk al merkt, moet je deze vakantie naar Madeira. Als je het echt gaan doen, stop dan stevige wandelschoenen in je koffer. Want zoals je wel gelezen hebt is het landschap erg heuvelachtig en is wandelen hier echt een must. Wanneer je verblijft in het Fajã dos Padres kijk je, je de ogen uit. Hier staan verschillende appartementjes om te overnachten, deze vind je echter niet zomaar. Je moet samen met de huisbaas jouw appartement vinden. Je gaat hier enkele trappen omlaag en dan nog een met een lift 250 meter omlaag. Wanneer je uit de lift stapt, ben je erg dicht bij de baai. Het uitzicht is hier adembenemend. En jij mag hier jouw hele verblijf overnachten, wat wil je nog meer? Nog meer unieke vakantiebestemming ontdekken, nog unieker dan Fajã dos Padres? Boek hier dan voordelig je vakantie naar Portugal bij Vakantiejager.nl.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken