All inclusive vakanties vergelijken!

Informatie voor een geslaagde all inclusive vakantie

Deel artikel

 

Sinds de komst van het all inclusive concept, is het hard gegaan met betrekking tot hotels en resorts die het concept hanteren. Steeds meer accommodaties kiezen voor het all inclusive concept omdat dit wereldwijd uitstekend ontvangen wordt. Want zeg nu eerlijk wie wil nu niet onbezorgd een vakantie vieren! Met een all inclusive vakantie is min of meer alles al vooraf betaald, waardoor de onkosten op de plaats van bestemming nihil zijn. Om er zeker van te zijn in hoeverre een accommodatie de all inclusive formule hanteert moet jij als reiziger goed de voorwaarden doorlezen. Want er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot het all inclusive concept in de accommodaties. Er zijn accommodaties die standaard all inclusive aanbieden en accommodaties die Ultra all inclusive aanbieden. Lees hieronder de verschillen tussen beide mogelijkheden.

 

Standaard all inclusive

Bij een standaard all inclusive verblijf in een hotel of resort zijn sommige faciliteiten niet bij de vakantie inbegrepen en hetzelfde geldt voor bepaalde dranken en andere etenswaren. Vaak moet er bij een standaard all inclusive verblijf extra betaald worden voor versgeperste vruchtensappen, drank in flessen en internationale alcoholische dranken. Het kan ook zo zijn dat de mini bar op de kamer niet behoort tot de all inclusive formule en hetzelfde geldt voor de zwembad bar en/of de strandbar. Het verschilt per accommodatie hoe de standaard all inclusive formule gehanteerd word, lees altijd goed de voorwaarden door met betrekking tot de all inclusive formule per hotel of resort.

 

Ultra all inclusive

Een andere mogelijkheid voor een all inclusive vakantie is het boeken van een Ultra all inclusive vakantie. Bij een Ultra all inclusive verblijf kan de gast rekening op heel veel extra’s ten opzichte van de standaard all incluisve. De extra’s waarop gerekend kan worden bij een Ultra all inclusive vakantie zijn snacks, ijsjes, lokale specialiteiten, gratis gebruik van faciliteiten als massage en watersporten en naast een buffetrestaurant beschikking de meeste Ultra all inclusive hotels en resorts over minimaal één a la carte restaurant. Ook voor een Ultra all inclusive verblijf moet er goed naar de voorwaarden gekeken worden want de extra’s verschillen per accommodatie.

 

Onbeperkt eten, drinken en gebruik maken van de meeste faciliteiten van de accommodatie

Een vakantie op basis van de populaire all inclusive formule stelt de hotelgast in staat om onbeperkt te eten, te drinken en gebruik te maken van verschillende faciliteiten op de accommodatie. Voor het eten en drinken gelden meestal regels in de vorm van tijden. Op bepaalde tijden kan er gegeten worden van een buffet of er kan een reservering gemaakt worden voor een a la Carte restaurant, als de accommodatie a la Carte restaurants heeft op het complex. Voor drinken geldt meestal dat dit tot een bepaalde tijd kan, tenzij dit anders is aangegeven of er een 24uurs all inclusive vakantie geboekt is. De faciliteiten verschillen per accommodatie en hier geldt bij dat lang niet alle faciliteiten bij de prijs zijn inbegrepen. Vaak moet er voor een wellness arrangement extra betaald worden en hetzelfde geldt voor winkels die gevestigd zijn op het complex. Lees ten alle tijd goed de all inclusive voorwaarden door van de accommodatie om teleurstelling achteraf te voorkomen. Vergelijk bij ons bijna alle Nederlandse reisorganisaties, ondernemingen en bureaus voor de goedkoopste all inclusive vakantie.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken