All inclusive vakanties vergelijken!

Je huis beveiligen vanuit je vakantiebestemming met elektrische rolgordijnen

Deel artikel

Wanneer je op vakantie bent, wil je natuurlijk niet constant bezig zijn met de veiligheid van je huis. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van technologische oplossingen die je helpen om je huis veilig te houden terwijl je weg bent. Een van deze oplossingen zijn elektrische rolgordijnen. In dit artikel bespreken we hoe elektrische rolgordijnen kunnen bijdragen aan de veiligheid van je huis, hoe je ze kunt installeren en waar je op moet letten bij het kiezen van elektrische rolgordijnen voor jouw huis.

Waarom zijn elektrische rolgordijnen veiliger?

Elektrische rolgordijnen op maat bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele handmatige gordijnen. Een van de belangrijkste voordelen is dat je ze vanaf afstand kunt bedienen met behulp van een app op je smartphone of tablet. Hierdoor kun je de gordijnen openen en sluiten op elk gewenst moment, zelfs als je niet thuis bent. Dit is bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent en je wilt dat het lijkt alsof er nog steeds iemand thuis is.

Daarnaast zijn elektrische rolgordijnen ook veiliger omdat er geen koorden zijn die vast kunnen raken of waarmee kinderen zich kunnen verwurgen. Dit is vooral belangrijk als je jonge kinderen hebt die vaak in de buurt van de gordijnen spelen.

Het installeren van elektrische rolgordijnen

Het installeren van elektrische rolgordijnen is over het algemeen niet erg ingewikkeld, maar het vereist wel enige kennis van elektriciteit en bouwtechniek. Als je geen ervaring hebt met het installeren van dit soort systemen, is het waarschijnlijk het beste om een professional in te schakelen om je te helpen bij het installatieproces.

Als je wel ervaring hebt met het installeren van elektrische systemen, kun je ervoor kiezen om de rolgordijnen online kopen en vervolgens zelf te installeren. Dit vereist meestal het bevestigen van de rolgordijnen aan het plafond of aan de muur en het aansluiten van de elektrische bedrading op het stroomnetwerk van je huis. Zorg er altijd voor dat je de handleiding van de fabrikant zorgvuldig leest voordat je begint met installeren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van elektrische rolgordijnen?

Als je op zoek bent naar elektrische rolgordijnen voor je huis, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat de gordijnen goed passen bij de ramen waarvoor je ze nodig hebt. Daarnaast moet je nadenken over het materiaal van de gordijnen en de kleur en stijl die het beste bij je huis passen.

Ook is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de rolgordijnen en de betrouwbaarheid van het bedieningssysteem.

De voordelen van elektrische rolgordijnen

Naast de veiligheidsvoordelen bieden elektrische rolgordijnen ook een aantal andere voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg handig als je moeite hebt om bijvoorbeeld grote, hoge of moeilijk bereikbare ramen handmatig te openen en te sluiten. Met elektrische rolgordijnen kun je deze ramen eenvoudig openen en sluiten met behulp van de app op je smartphone.

Daarnaast zijn elektrische rolgordijnen ook handig als je bijvoorbeeld in een drukke straat woont en je privacy wilt behouden. Met één druk op de knop kun je de rolgordijnen sluiten en genieten van je privacy.

De kosten van elektrische rolgordijnen

De kosten van elektrische rolgordijnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ramen, het materiaal van de gordijnen en de kwaliteit van het bedieningssysteem. Over het algemeen kun je rekening houden met een prijs van ongeveer €100 tot €500 per rolgordijn.

Hoewel de kosten voor elektrische rolgordijnen in eerste instantie hoog lijken, kunnen ze op de lange termijn ook helpen om energie te besparen. Door de gordijnen op afstand te bedienen, kun je ze openen en sluiten op momenten dat er veel zonlicht binnenkomt, waardoor je de warmte in huis beter kunt regelen. Hierdoor hoef je minder gebruik te maken van de airconditioning of verwarming en bespaar je op je energierekening.

Conclusie

Elektrische rolgordijnen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele handmatige gordijnen. Ze zijn niet alleen veiliger en handiger in gebruik, maar kunnen ook helpen om energie te besparen. Bij het kiezen van elektrische rolgordijnen is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ramen, het materiaal van de gordijnen en de betrouwbaarheid van het bedieningssysteem. Als je geen ervaring hebt met het installeren van elektrische systemen, is het aan te raden om een professional in te schakelen om je te helpen bij het installatieproces.

Veel gestelde vragen

Zijn elektrische rolgordijnen duurzaam?

Ja, elektrische rolgordijnen zijn duurzaam omdat ze energiebesparend zijn en lang meegaan.

Kan ik elektrische rolgordijnen bedienen als ik niet thuis ben?

Ja, je kunt elektrische rolgordijnen vanaf afstand bedienen met behulp van een app op je smartphone of tablet.

Zijn elektrische rolgordijnen veilig voor kinderen?

Ja, elektrische rolgordijnen zijn veiliger voor kinderen dan traditionele handmatige gordijnen omdat er geen koorden zijn waarmee kinderen zich kunnen verwurgen.

Hoeveel kost het om elektrische rolgordijnen te installeren?

De kosten van het installeren van elektrische rolgordijnen variëren afhankelijk van de grootte van de ramen, het aantal gordijnen dat je wilt installeren en de moeilijkheidsgraad van de installatie. Het is aan te raden om een professional in te schakelen om de gordijnen te installeren, omdat zij de expertise hebben om de gordijnen veilig en efficiënt te installeren.

Kan ik mijn bestaande handmatige rolgordijnen ombouwen tot elektrische rolgordijnen?

Ja, het is mogelijk om je bestaande handmatige rolgordijnen om te bouwen tot elektrische rolgordijnen. Hiervoor zijn echter wel speciale kits nodig en het is aan te raden om een professional in te schakelen om de ombouw uit te voeren.

Gerelateerd nieuws