All inclusive vakanties vergelijken!

Kleinste staat van de zogenoemde Maghreb

Deel artikel

 

Tunesië is een kleine staat in het continent Afrika, in de zogenoemde Maghreb! Deze staat is jarenlang een top bestemming geweest voor een all inclusive vakantie maar door aanhoudende ongeregeldheden in Tunesië werden reizen geannuleerd en kwam er een vliegverbod naar het land. Nu het land weer in rust verkeerd kunnen er weer pakketprijzen geboekt worden naar alle badplaatsen in Tunesië. De noordkust van Tunesië ligt relatief dichtbij, maar toch ook weer zo ver weg. De stranden van Tunesië zijn oogverblindend mooi en de accommodaties liggen prachtig aan de kuststreek. Toch ben je in een totaal andere wereld als je de toeristische badplaatsen verlaat. Je zult al snel merken dat je in de wondere wereld terecht bent gekomen van de sprookjes uit duizend en één nacht.

 

Populair onder Europeanen

Tunesië is al jaren lang een geliefde vakantiebestemming voor Europeanen. De meeste toeristen strijken neer op de populaire vakantiebestemmingen Djerba, Sousse, Hammamet en Port El Kamtaoui. Hier komen alle toeristen graag samen om te genieten van een all inclusive Tunesië vakantie. Vanuit alle badplaatsen kun je ook de vele archeologische sites bezoeken zoals die van Carthago bij Tunis en El Djem heeft een indrukwekkend Romeins amfitheater. Tunesië is een land met veel bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens een Tunesië vakantie. De bezienswaardigheden waarover wij het hebben staan allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hieronder tref je de lijst van bezienswaardigheden aan:

  • Amfitheater van El Djem
  • Carthago
  • Medina van Tunis
  • Nationaal park Ichkeul
  • Punische stad Kerkuane
  • Medina van Sousse
  • Kairouan
  • Dougga/Thugga

Ook heeft Tunesië een gevarieerd landschap. In het zuiden tref je het woestijnlandschap van de Sahara en in het noorden de bossen van het schiereiland Kaap Bon. Wil je een grote kans hebben op het beleven van een fata morgana, dan moet je afreizen naar het zoutmeer van Sjott el-Djerid.

All inclusive vakantie aan het prachtige strand

Tunesië heeft 14 stranden die het keurmerk dragen van Foundation for Environmental Education (FEE). Dit betekend dat de stranden schoon zijn, kwalitatief goed zwemwater hebben en je er veilig kunt zwemmen. Aan de prachtige stranden van Tunesië liggen ook de grootschalige resorts waar je heerlijk tot rust kunt komen tijdens een all inclusive vakantie. De hotels en resorts zijn voorzien van een goede service en zijn uitgerust met westerse faciliteiten. Tunesië is een wonderschoon land voor een vakantie en nu het weer toegankelijk is, kunnen wij alleen maar aanraden om een Tunesië vakantie te boeken.

 

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken