All inclusive vakanties vergelijken!

Last minute vakantie populair bij Nederlanders

Deel artikel

 

Wij, Nederlanders zijn een reislustig volk en dol op lastminutes, blijkt uit onderzoek. Maar liefst 40 procent van de Nederlanders gaat op vakantiejacht in de laatste week voor dat de vakantie aanvangt. Bij het boeken van een last minute vakantie wordt er massaal gebruik gemaakt van het internet, reisbureaus worden steeds minder betrokken bij het boeken van een vakantie. 59 procent van de Nederlanders die geïnteresseerd zijn in reizen zegt de vakantie zelf te boeken via het internet. Uit het onderzoek is verder ook gebleken dat 2,5 miljoen Nederlanders jaarlijks meer dan drieduizend euro besteed aan vakanties. Er wordt vooral veel uitgegeven omdat Nederlanders statusgevoelig zijn en interesse hebben in exclusiviteit. Het afgelopen jaar gingen wij met zijn allen samen maar liefst 18,6 miljoen op vakantie naar het buitenland en 18,1 miljoen keer op vakantie in eigen land. Voor dit jaar zijn de aantallen nog niet bekent, wel duidelijk is dat Nederlanders massaal een last minute vakantie gaan boeken.

 

Nederlander wil goedkoop op vakantie

 

Van alle landen boeken Nederlanders het vaakst een last minute vakantie. Voor het eerst word er ook een daling waargenomen in de besteding voor de vakantie, ten opzichte van andere landen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat wij het liefst een goedkope last minute vakantie willen boeken. Het percentage boekingen voor het aankomende seizoen ligt alweer ver achter bij het percentage van een jaar terug en dat baat de reisorganisaties aan de ene kant zorgen, maar ze weten ook dat Nederlanders wachten tot het laatste moment voordat ze een vakantie gaan boeken.

 

Nu al last minutes voor de zomer te boeken

 

Doordat de boekingen voor vakanties voor de aankomende vakantieperiode achterblijft, worden er nu al door touroperators volop last minute reizen aangeboden. Bij Neckermann, Arke, Corendon en Prijsvrij zijn nu al volop last minute vakanties te boeken voor de zomer. Er kunnen zelfs al last minutes geboekt worden naar de populaire bestemmingen als Spanje, Griekenland, Turkije en Frankrijk. Het is goed mogelijk dat jij nog geen vakantie geboekt hebt, bekijk nu al de last minutes voor de maanden juni, juli en augustus en ga goedkoop op vakantie naar de bestemming van jouw keuze.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken