All inclusive vakanties vergelijken!

Levende verbeelding, het mystieke Marokko

Deel artikel

Marokko is een vakantiebestemming die het leven tot en een verbeelding maakt, er bestaan maar bar weinig plaatsen in de wereld, die zo mystiek is als Marokko. De ligging van het land op het noordwestelijke puntje van Afrika maakt het gemakkelijk bereikbaar en ligt het land dichterbij dan een ieder zal denken. Een vakantie in Marokko voelt als of je een reis terug in de tijd maakt, het verleden is altijd aanwezig in het kleurrijke Marokko. Wandelen door de oude Medina, genieten van de lokale gerechten of heerlijk relaxen in zon op op één van de prachtige witte zandstranden, het zijn maar een paar suggesties die u kunt uitvoeren tijdens een vakantie naar Marokko. Het land is volledig gevormd door een eeuwenlange interactie met Europa, het Midden-Oosten en Afrika, hierdoor heeft Marokko een eigen uniek cultureel erfgoed ontwikkeld.

Marokko is ook het land van de diversiteit in landschappen. Met de Atlantische Oceaan in het westen en de Middellandse Zee in het noorden, heeft Marokko lange kustlijnen bezaaid met badplaatsen en eeuwenoude vissersdorpjes . De Sahara woestijn strekt zich uit over de zuidelijke grens, terwijl het Atlasgebergte de grens met Algerije afbakent in het oosten .

Marokko wordt steeds meer erkent als vakantiebestemming, niet alleen vanwege de prachtige witte zandstranden, ook de bezienswaardigheden, authentieke steden en de Medina’s worden stelselmatig bezocht door toeristen vanuit de hele wereld. Reis terug in de tijd en bezoek de authentieke steden als Marrakech, Agadir, Tanger of de grootste stad van Marokko Casablanca.

Verblijf in dicht bij de lokale mensen

De meest bekende type accommodatie in Marokko heet de Riad. Dit is een klein hotel, dat gerenoveerd is en vroeger dienst uit maakte als een oud huis. Een Riad vindt je vooral in Marrakech, Essaouira en Fes. Riads zijn meestal kleinschalige hotels met ongeveer 6 kamers of zelfs nog minder, vaak heeft een Riad een ommuurde tuin waar het ontbijt wordt geserveerd. Riads zijn meestal te klein om een zwembad hebben, maar de eigenaars zullen er alles aan doen om voor verkoeling te zorgen in de hete zomermaanden. Sommige Riads zijn groter, omdat ze in oude koopmanshuizen of paleizen huisvesten.

Het is natuurlijk een aangenaam verblijf in een Riad en dichterbij de lokale beleving zal je niet komen. Je zit namelijk dag en nacht tussen de Marokkaanse mensen, die enorm gastvrij en behulpzaam zijn. Het is ook mogelijk om in bijvoorbeeld de grootste stad Casablanca te verblijven in een meer gebruikelijk modern en luxe hotels. Deze staan er ook in overvloed, Marokko is nog niet het land van de all inclusive vakanties maar ook in het mystieke Marokko komen er steeds meer accommodaties met de all inclusive formule. Kies je Marokko vakantie en verblijf in een Riad of een modern en luxe vakantie hotel.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken