All inclusive vakanties vergelijken!

London als wereldstad

Deel artikel

London heeft veel te bieden als wereldstad voor vele toeristen, het feit dat je op diverse manieren voordelig naar London kunt is al voor veel mensen aantrekkelijk genoeg om naar London te gaan. Via de trein, de boot of vliegtuig zijn diverse manieren om last minute naar London te gaan. London is de perfecte stad voor een paar daagjes weg, de historische gebouwen, musea van wereldklasse en de lange winkelstraten maken je tijd in London bijzonder. De winkels gaan van chic tot traditionele Engelse winkeltjes tot hippe designwinkels. Tevens heeft London een rijk aanbod aan marktjes waar je leuke vintage spulletjes kunt scoren voor je interieur maar ook heerlijk kunt genieten van lekker eten. Om al het moois te kunnen bewonderen is het metro netwerk ideaal om gebruik van te maken, maar wil je liever niet al het moois wat zich boven de grond afspeelt missen? Dan is de hop on/hop off de oplossing, dit zijn vaak dubbeldekkers waarbij je alle monumenten en gebouwen kunt bewonderen terwijl je aan het reizen bent. Citytrips naar London zullen nooit hetzelfde zijn en je kijkt je ogen uit.

Veelzijdigheid van London

London bevindt zich in de regio Groot-London, het is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Hier wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen op een oppervlakte van 1.572 kilometer² en daarmee is de stad London de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie. In 1831 is London voor bijna 100 jaar de grootste stad ter wereld geweest. Naast het feit dat de stad de hoofdstad is van het Verenigd Koninkrijk is het ook het politieke, economische en culturele middelpunt van het land. Samen met Parijs, Tokio en New York wordt London als een van de vier traditionele alfa-wereldsteden beschouwd. London heeft enorm veel parken, meer dan 100, om lekker met een groep te kunnen relaxen of om juist een moment voor jezelf te pakken. Rondom de parken in London staan veel kleine kramen om een ijsje, eten of drinken te kunnen halen. Naast parken heeft London ook leuke pleinen om te bezichtigen, waaronder het Piccadily Circus, Trafalgar Square en Leicester Square zijn de bekendste pleinen voor een ontmoetingspunt of als toeristische attractie. Last minute naar London is prima te doen om de veelzijdigheid van London te ontdekken.

Sterren in The Royal Albert Hall

Op het gebied van theater en muziek heeft London ook veel te bieden, zo zijn er enkele theaters zoals de Royal Albert hall en het Globe Theatre. De Royal Albert Hall is een enorme concertzaal die sinds 1871 geopend is door koningin Victoria in South Kensington. Deze concertzaal is wereldberoemd en de mooiste concertzaal ter wereld. Jaarlijks komen er meer dan 1 miljoen toeschouwers naar een van de ruim 300 evenementen die in deze concertzaal gehouden wordt. Met 5.222 zitplaatsen die allemaal even goed zicht bieden is de Royal Albert Hall een oogverblindende zaal geworden. Er wordt ook wel in de ‘showwereld’ gezegd dat iedereen die het in deze Royal Albert Hall maakt, de wereld aan kan. De Royal Albert Hall beschikt over 13 bars en 3 restaurants om voor elke gast een uniek maar smaakvol gerecht te kunnen serveren. Voor een optreden in de Royal Albert Hall moet je gevraagd worden, dit spektakel is niet zelf te regelen. Artiesten als Guus Meeuwis, Adele, The Beatles, Sting, Elton John en The Killers hebben dit indrukwekkende unicum al mee mogen maken.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken