All inclusive vakanties vergelijken!

Reisdocumenten

Deel artikel

Reisdocumenten en goede gegevens opgeven bij het boeken van een vakantie

Voor veel mensen is het onduidelijk met welke reisdocumenten er gereisd mag worden naar het buitenland.  Er zijn meerdere reisdocumenten waar gebruik van gemaakt kan worden wanneer je op reis gaat. De bestemming van de reis is wel bepalend voor welk reisdocument geldig is en welk reisdocument niet rechtsgeldig is. Controleer altijd tijdens het boeken welke reisdocumenten zijn toegestaan, dit om teleurstelling te voorkomen wanneer je bij de douane aankomt en je er niet doorgelaten wordt. De reisdocumenten moeten ook voor sommige bestemmingen minimaal nog een aantal maanden geldig zijn. Dit is ook afhankelijk van de bestemming van de reis. Lees altijd goed de voorwaarden wanneer je de reis boekt om zo te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

 

Rechtsgeldige reisdocumenten in Europa

Ga je binnen Europa op vakantie, dan volstaat een geldige identiteitskaart en een paspoort. Iedereen met de Nederlandse Nationaliteit kan bij de eigen gemeenten een identiteitskaart of paspoort aanvragen. Het is van belang om te kijken hoe lang je reisdocument nog geldig is, want voor de meeste bestemmingen binnen Europa geldt dat het reisdocument nog 3 maanden geldig moeten zijn bij terugkomst in Nederland. Als je een pakketreis boekt dan staat de informatie over de geldige reisdocumenten altijd vermeld bij de reisorganisatie.

 

Rechtsgeldige reisdocumenten buiten Europa

Ga je een reis maken buiten Europa dan is alleen een paspoort geldig. Iedereen boven de 18 jaar met de Nederlandse Nationaliteit kan bij de eigen gemeente een paspoort aanvragen. Ben je jonger dan 18 jaar dan kun je nog bij je ouders in het paspoort gezet worden. Wil je een eigen paspoort dan moet er dan is er schriftelijke toestemming nodig van beide ouders of van degene die het gezag over het kind heeft. Bij reizen buiten Europa moet je rekening houden dat het paspoort vaak nog langere tijd geldig is, sowieso gedurende de reis maar het is gebruikelijker dat het paspoort nog tot 6 maand naar de reis geldig is. Hoe lang het reisdocument geldig moet zijn kun je navragen bij de reisorganisatie of bij de ambassade van het betreffende land.

 

Visum

Als je reist buiten Europa dan kan het mogelijk zijn dat je een visum moet aanvragen voor dat je het land binnen mag treden. Een visum is een sticker die in het paspoort wordt aangebracht door de Ambassade of het Consulaat aan de grens. Zodra je het visum hebt gekocht dan mag je gedurende een periode in het land verblijven. Ga je langere tijd op reis buiten Europa in een bepaald land dan is het noodzakelijk om navraag te doen welk visum je moet aanvragen voor je verblijf. Een visum aanvraag kun je het beste zo vroeg mogelijk regelen, om er zeker van te zijn dat je het land binnenkomt en er mag reizen. Controleer ten alle tijden welk soort visum je nodig hebt en waar je het visum aan moet vragen.

 

Inentingen

Voor sommige landen geldt dat je inentingen moet ophalen tegen bepaalde ziekten die voorkomen in het land. Een inenting zorgt ervoor dat de kans op de ziekte minimaal is. Inentingen moeten vroegtijdig worden toegediend en sommige inentingen moeten vaker worden toegediend, maar dan ben je er ook een lange tijd van af. Als je op een verre reis gaat waar inentingen worden aangeraden, zorg er dan ten alle tijden voor dat de inentingskaart voorzien is van de juiste inentingsgegevens. Neem de inentingskaart altijd mee samen met het paspoort en het visum.

 

Vul de juiste gegevens in tijdens het online boeken van je vakantie

Boek je de vakantie online bij de reisorganisatie, let er dan altijd goed op dat je de juiste gegevens invult. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste gegevens. Heb je een fout gemaakt, bewust of onbewust! De reisorganisatie kan dan de kosten voor het veranderen van de gegevens in rekening brengen. Heb je een pakketreis geboekt waarbij je met het vliegtuig reist? Zorg er dan ten alle tijden voor dat de gegevens op de vliegticket overeenkomen met je gegevens in je paspoort of identiteitskaart. Als de gegevens niet overeenkomen kan de toegang tot het vliegtuig ontzegt worden en zal je een nieuwe ticket moeten kopen om als nog in het vliegtuig te mogen stappen. Lees daarom altijd goed welke gegevens er worden gevraagd als je online je vakantie boekt. Kom je er echt niet uit dan kun je altijd contact opnemen met de reisorganisatie, zij kunnen jou dan verder helpen bij het boeken van je vakantie.

 

 

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken