All inclusive vakanties vergelijken!

Reisverzekering

Deel artikel

Ben je van plan om een vakantie te boeken of heb je net je vakantie geboekt? Vergeet dan niet om ook alvast een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering dek je risico’s af wanneer je op reis bent. Met de goede verzekering  kun je zonder enige zorgen op reis, want gebeurt er wat tijdens de reis dan ben je hiervoor verzekert. Een degelijke verzekering heb je binnen enkele minuten afgesloten, maar het is dan wel noodzakelijk om te weten welke mogelijkheden er zijn om een reisverzekering af te sluiten.  In principe bestaan er twee reisverzekeringen  die wij kunnen onderscheiden, namelijk de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Met beide reisverzekeringen verzeker je jezelf en je eigendommen tijdens een vakantie. Voor beide reisverzekeringen geldt daarnaast dat de basisdekking van de reisverzekering is bedoelt voor de onkosten die je maakt tijdens de reis voor bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden. Hier onder behandelen wij de twee soorten reisverzekeringen die wij in Nederland kennen.

 

 

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is voor de mensen die maar één keer per jaar op vakantie gaan. Als je maar één keer per jaar op vakantie gaat dan volstaat het afsluiten van een kortlopende reisverzekering. Dit is de goedkoopste manier om goed verzekert op reis te gaan en de reisverzekering stopt automatisch, omdat jezelf de periode aangeeft wanneer de reisverzekering moet gelden. Voor een kortlopende reisverzekering betaal je eenmalig een premie en de bijbehorende extra kosten, zoals assurantiebelasting  en poliskosten. Bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering moet je goed nagaan voor welke risico’s je jezelf wilt verzekeren. De basisdekking dekt namelijk alleen maar de onkosten voor ziekte, een ongeval of overlijden. Daarnaast moet je aangeven of je een Europese dekking wilt of een wereldwijde dekking. Voor een all inclusive vakantie naar een wintersportbestemming kun je ook nog de wintersportdekking aanvinken. Alle extra’s die je afsluit bij een kortlopende reisverzekering zorgen er voor dat de premie omhoog gaat, maar dan ga je wel goed verzekert op reis.

 

 

Doorlopende reisverzekering

Ga je vaker dan één keer per jaar met vakantie, hier onder vallen ook de weekendjes weg in binnen en buitenland. Dan is de doorlopende reisverzekering precies wat je nodig hebt. Doordat je vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering het goedkoopst. Je betaalt namelijk een premie voor het hele jaar. Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen kun je vlak voordat je op vakantie gaat nog het één en ander aanpassen zodat je goed verzekert op vakantie gaat. Je kunt ook een hele uitgebreide reisverzekering afsluiten, de premie zal dan hoger liggen maar dan ben je wel voor alle soorten vakanties goed verzekert. Voor een doorlopende reisverzekering is het gebruikelijk om de reisverzekering af te sluiten met een wereldwijde dekking, omdat de kans groot is dat je buiten Europa op vakantie gaat aanwezig is. Kies je voor een Europese dekking dan is het noodzakelijk om bij elke reis te controleren of het desbetreffende land wel onder de Europese dekking valt.

 


Welke risico’s dekt een reisverzekering

De risico’s die worden gedekt met een kortlopende of een doorlopende reisverzekering verschilt per verzekering. Het is daarom verstandig om goed de polisvoorwaarden door te lezen en de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Bij de basisdekking van de reisverzekering voor zowel de kortlopende als de doorlopende geldt dat je verzekert bent voor de onkosten voor ziekte, een ongeval of overlijden. Je kunt de reisverzekering uitbreiden door met ontzettend veel extra’s. Zo kun je persoonlijke eigendommen meeverzekeren en kun je een extra verzekering afsluiten voor ziektekosten. De zorgverzekering die je in Nederland hebt vergoed namelijk alleen maar de kosten volgens de Nederlandse standaarden en in het buitenland kan dit nog wel eens flink duurder zijn. Voor de goedkoopste reisverzekering doe je er goed aan om de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

 

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken