All inclusive vakanties vergelijken!

Spanje diversiteit in bestemmingen

Deel artikel

Een vakantie naar Spanje staat altijd garant voor veel plezier en als de kustgebieden of één van de eilanden aangedaan worden ook voor zon, zee en strand. Spanje heeft heel veel mooie vakantiebestemmingen waar jaarlijks duizenden Nederlandse toeristen hun vakantie door brengen. Bij Spanje behoren ook twee eilandengroepen namelijk de Balearen en de Canarische Eilanden. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte vakantiebestemming te vinden in Spanje. Ook het vaste land heeft enorm veel mooie vakantiebestemmingen en de meeste toeristen kiezen op het vaste land voor een bestemming aan de oostkust van Spanje. Aan de oostkust liggen de bekende Spaanse Costa’s. Jong en oud kan zich vermaken in Spanje, zo zijn er badplaatsen die voornamelijk inspelen op jongeren en badplaatsen die geschikt zijn voor iedereen. Elk gebied in Spanje heeft zijn eigen cultuur en ieder gebied heeft een ander landschap. De eilanden zijn voornamelijk van vulkanische oorsprong en hebben hoge berggebieden. Doordat Spanje zo veel vakantiebestemmingen heeft is het mogelijk om het hele jaar door een vakantie te boeken naar dit land. Vooral de Canarische eilanden zijn gunstig gelegen om te overwinteren.

Een stukje Spanje in de Atlantische Oceaan

Zoals al gezegd heeft Spanje twee eilandengroepen en één eiland groep ligt in de Atlantische Oceaan, we hebben het dan over de Canarische eilanden. De bekende eilanden van dit archipel zijn Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. Al deze eilanden liggen voor de kust van Afrika en hierdoor beschikken de Canarische eilanden over een uitstekend klimaat. Op deze Spaanse eilanden is meer dan genoeg te beleven en te zien. De Canarische eilanden lenen zich helemaal goed voor een strandvakantie. De accommodaties zijn van goede kwaliteit en ook in Spanje en op de Canarische Eilanden zijn er accommodaties die geboekt kunnen worden op basis van all inclusive. Een all inclusive vakantie naar Spanje wordt steeds populairder en dit geldt ook voor alle bestemmingen op de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden zijn vanaf Schiphol ongeveer 4,5uur vliegen.

De Balearen zon bestemming op korte afstand

Dichter bij huis gelegen vinden we de Balearen. Deze eilanden groep ligt voor de oostkust van Spanje en liggen maar op 2,5uur vliegen vanaf Schiphol. De bekende eilanden die hier liggen zijn Ibiza, Mallorca en Menorca. Vooral Ibiza en Mallorca zijn bekend bij de Nederlandse toeristen, terwijl Menorca minstens zo mooi is of misschien wel mooier. Ook naar de Balearen kan er een all inclusive vakantie geboekt worden. De accommodaties zijn uitstekend en met een all inclusive verblijf kan er optimaal worden genoten van een Spanje vakantie. Vliegvakanties naar de eilanden en naar de populaire badplaatsen op het vaste land worden ieder jaar weer gretig geboekt. De Balearen worden in de wintermaanden ook veel geboekt, weliswaar door overwinteraars die daar willen genieten van het lenteachtige weer.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken