All inclusive vakanties vergelijken!

Vakantie Zuid-Frankrijk boeken? 3 tips voor mooie vakantiegebieden

Deel artikel

Wil je een vakantie Zuid-Frankrijk boeken, maar weet je nog niet precies waar je dan naar toe moet? Niet getreurd hoor! Een vakantie in Zuid-Frankrijk is absoluut aan te raden! Zo geniet je er van een subtropisch zeeklimaat en zijn er tal van mooie bezienswaardigheden te ontdekken. Daarom delen we hieronder onze tips voor een mooie vakantiegebieden in Zuid-Frankrijk, die je zeker eens wilt bezoeken!

Vakantie aan de Côte d’Azur

Wanneer je denkt dat iets te goed is om waar te zijn, dan blijkt dat ook vaak het geval te zijn. Echer gaat dit gezegde niet op voor een vakantie aan de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. Dit populaire kustgebied is namelijk werkelijk zo fantastisch als vaak wordt omschreven. En wanneer je verblijft op een camping aan de Côte d’Azur zul je dit zelf ook merken. Zo zijn er tal van leuke familiecamping te vinden met geweldige faciliteiten zoals zwembaden, restaurants, speeltoestellen en animatie voor de kinderen. En in de omgeving kun je mooie uitstapjes maken naar sfeervolle steden zoals Marseille, Nice, Cannes en Saint-Tropez.

Vakantie bij Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een beroemde kloof in Frankrijk dit wel 25 kilometer land is. Het is dan ook niet voor niets dat de Gorges du Verdon bekend staat als de Grand Canyon van Frankrijk! Wanneer je hier je vakantie viert moet je zeker een kijkje nemen in de kloof, waar je met een kano, bootje of sup doorheen kunt varen. Maar je kunt er ook prachtig wandelen, mountainbiken, paragliden en nog veel meer! Met name natuurliefhebbers en actievelingen voelen zich als een vis in het water tijdens een vakantie in dit schitterende gebied. Onze tip: boek een leuke camping Gorges du Verdon en je vakantie kan niet meer stuk!

Vakantie in de Franse Pyreneeën

Een ander mooi vakantiegebied in Frankrijk zijn de Franse Pyreneeën. Deze liggen op de grens met Spanje en staan bekend om de hoge bergtoppen en diepe groene valleien. Tijdens de zomervakantie is dit een prachtig gebied om de wandelschoenen aan te trekken en een stevige hike te maken. En dat terwijl je er in de winter juist de ski’s kunt onderbinden en kunt genieten van een mooie skivakantie. Vergeet zeker niet je fotocamera mee te nemen, want een vakantie in de Franse Pyreneeën is een droom voor iedere natuurliefhebber. Hier kijk je je ogen uit!

Waar ga jij op vakantie in Zuid-Frankrijk?

En.. begin je al vakantiekriebels te krijgen? Dat snappen wij maar al te goed! Of je nou kiest voor een vakantie aan de Côte d’Azur, de Gorges du Verdon of de Franse Pyreneeën: een vakantie in Zuid-Frankrijk is altijd een feestje! Hopelijk hebben onze tips je wat inspiratie gegeven. We wensen je in ieder geval een heerlijke vakantie toe!

Gerelateerd nieuws