All inclusive vakanties vergelijken!

Vakantiegeld

Deel artikel

 

Vakantiegeld gebruiken voor het betalen van de vakantie

Elk jaar rond mei krijgt iedereen in Nederland die op de loonlijst staat bij een werkgever of instantie zijn of haar vakantiegeld uitbetaalt. Vakantiegeld is een toelage van 8 procent die iedere werknemer krijgt om te kunnen voorzien in de extra kosten die een vakantie met zich meebrengen. Vakantiegeld staat los van het opnemen van betaald verlof. Iedere werkgever in Nederland is verplicht om over het bruto jaarsalaris een toelage te betalen van 8 procent in de vorm van vakantiegeld. De toelage die iedereen ontvangt is eigenlijk bedoelt om dus de extra onkosten in de vakantie te kunnen betalen. Maar lang niet iedereen die vakantiegeld ontvangt gebruikt de toelage waarvoor die eigenlijk dient. Iedereen is vrij om de toelage naar eigen inzicht uit te geven. Het is dus niet noodzakelijk om de toelage te gebruiken voor het betalen van een vakantie. Maar met de toelage kun je misschien wel die ene droom vakantie boeken die je zonder de toelage niet had kunnen boeken.

 

Vakantiegeld belandt veel vaker op de spaarrekening

Uit onderzoek is gebleken dat de 8 procent toelage op het bruto jaarloon veel vaker op de spaarrekening gezet wordt. Mensen willen zekerheid en met wat extra spaarcenten achter de hand is het veel makkelijker om onvoorziene uitgaven te bekostigen. Daarnaast wordt het vakantiegeld ook vaak gebruikt om schulden af te lossen. Door de financiële crisis zijn mensen terughoudender met het uitgeven van vakantiegeld maar nu Nederland weer langzaam maar zeker uit het financiële dal klimt kan het vakantiegeld ook weer gebruikt worden voor het boeken van een vakantie.

 

Boek een all inclusive vakantie

Dit jaar gaan er weer meer mensen uit Nederland op vakantie dan de afgelopen jaren. Hierdoor zal het vakantiegeld ook weer meer worden uitgegeven voor de vakantie. In Nederland is een all inclusive vakantie een veel geboekte vakantie. Vooral Turkije is voor Nederlanders het walhalla voor all inclusive vakanties. Door het vakantiegeld weer uit te geven aan het boeken van een vakantie kun je misschien nu wel je droom accommodatie boeken. Niet alleen Turkije biedt all inclusive vakanties aan, ook alle andere populaire bestemmingen hebben accommodaties die op basis van all inclusive te boeken zijn. Ook als je kiest voor een verre reis kun je een all inclusive accommodatie boeken. Bekijk bij ons het totale aanbod all inclusive vakanties!

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken