All inclusive vakanties vergelijken!

Veelzijdig Kroatie

Deel artikel

Een totaal andere bestemming als alle andere! Ga op vakantie naar Kroatië

Een hele andere bestemming als alle populaire vakantielanden is Kroatië. Het land dat nog niet bedolven is door het massa toerisme en waar optimaal genoten kan worden in een prachtige natuurlijke omgeving. Kroatië is het perfecte vakantieadres voor toeristen die houden van rust, cultuur, natuur, zon, zee, strand en uiteenlopende uitgaansmogelijkheden. Dit prachtig mooie land ligt in het zuiden van Europa en heeft naast het mooie vaste land duizenden eilanden voor de Adriatische kust liggen. Kroatië heeft voor een ieder wat wils en er kan heerlijk uitgerust worden op één van de paradijselijke stranden aan de kristalheldere zee die voor de kust van Kroatië ligt. Voor watersportliefhebbers is het een ideale vakantiebestemming, hier kan heel goed gesnorkeld en gedoken worden. Ook is er meer dan voldoende ruimte voor zeilers en zonaanbidders die willen genieten van een Kroatie vakantie. Ondanks dat het massa toerisme het land nog niet hebben ontdekt, boeken steeds meer Nederlanders een vakantie naar Kroatië. Dit heeft voornamelijk te maken met de veelzijdigheid die het land en de vele gebieden te bieden hebben aan de toeristen. Het toeristische gedeelte van het land wordt aangetroffen in Istrië, maar ook Dalmatië is een opkomend toeristisch gebied. Het mooie aan Kroatië is dat het niet uit maakt in welk gedeelte de vakantie doorgebracht wordt, want het zal altijd omgeven zijn door een wonderschone natuur.

Culturele bezienswaardigheden en meer

Niet alleen zonaanbidders kunnen aan hun trekken komen in Kroatië, maar ook voor een actieve vakantie of een vakantie om veel te bezichtigen is mogelijk. UNESCO heeft tot op heden 8 nationale parken en 6 culturele bezienswaardigheden opgenomen op hun werelderfgoedlijst. Wat een absolute must see is in Kroatië zijn de Plitvice meren. Dit park heeft 16 meren en telt 90 watervallen, hierdoor is het de meest bezochte attractie door toeristen in Kroatië. Een andere toeristische attractie die Kroatië heeft is om met een zeilboot te varen naar één van de eilanden die voor de Adriatische kust liggen, hier zijn zelfs nog privé stranden te vinden.

Kroatië een veelzijdig land met een enorme diversiteit aan accommodaties

Kroatië is sinds 1991 een onafhankelijk land en dit heeft het land met name voor het toerisme goed gedaan, want de kustlijn is niet vol gebouwd met luxe hotels en resorts. Hierdoor is er schaarste aan all inclusive hotels en resorts in Kroatië, maar er zijn meer dan genoeg andere mogelijkheden om een all inclusive vakantie in Kroatië door te brengen. Wat te denken van een bungalowpark of een camping midden in de prachtige natuur en in de buurt van pittoreske dorpjes. Kroatië is niet alleen een veelzijdig land maar ook een land met heel veel mogelijkheden als het gaat om accommodaties. Een Kroatië vakantie is een regelrechte aanrader voor iedereen die een keer een ander soort vakantie wil dan het opzoeken van het massa toerisme.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken