All inclusive vakanties vergelijken!

Velours gordijnen op maat

Deel artikel

Velours gordijnen vallen vaak prachtig, hebben een zacht karakter en passen vaak goed bij interieurs. Het geeft warmte aan je kamer. Velours gordijnen passen goed bij elke interieurstijl. Iedereen kent de termen fluweel en velours wel, maar er is een verschil tussen deze twee termen. Omdat de veloursstof is geweven met twee lagen stof, wordt de draad tussen de twee stoffen afgesneden. Door deze draden naar boven te borstelen, creëren we een zachte laag met een mooie glans. Het verschil is dat velours een gesneden stof is en fluweel een geweven stof. Velours is over het algemeen zwaarder dan fluweel. Dit maakt het velours meer geschikt voor gordijnen. Hierdoor ziet het er erg chique uit.

Wat is levensduur van velours gordijnen?

De levensduur van een gordijn is sterk afhankelijk van het soort materiaal van het gordijn. Velours is een gerenommeerd materiaal dat mooi is en lang meegaat. Ik hoop dat je er vooral nog lang van zult genieten.

Hoe maak je veleurs gordijnen schoon?

Uiteraard wil je jouw velours gordijnen zo lang mogelijk goed  houden. Ondanks de hoge  kwaliteit van de gordijnen, als de velours gordijnen gekreukeld zijn,  kun je ze nevelen met een plantenspuit houd  ze daarna dicht totdat ze droog zijn. Om kreukels tijdens het opdrogen te vermijden. Hoe je de gordijnen nog langer mooi kunt houden, is dat je ervoor kiezen om trekstang te gebruiken. Zo hoef je de gordijnen niet met je handen aan te raken en blijven ze langer netjes en mooi.

Kan je de velours gordijnen zelf wassen?

U kunt de velours gordijnen niet zelf wassen. Doek is hier niet geschikt voor. Om deze reden raden wij aan om de reiniging van deze gordijnen uit te besteden. Als je velours gordijnen verkreukeld zijn, spuit je het zelf met een plantenspuit en houd je het gesloten tot het droog is. De kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een andere optie is om naar een stomerij te gaan die gespecialiseerd is in het reinigen van velours gordijnen bij je in de buurt.

Bekijk hier alle velours gordijnen op maat

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om